Privredni sistem - akcije, akcijski kapital, berze i berzansko poslovanje 4

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Privredni sistem - akcije, akcijski kapital, berze i berzansko poslovanje 4
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


... Smatramo vrlo značajnim privatizaciju javnih preduzeća, od kojih su za stanovništvo namenjene određene akcije. Naime smatramo da je vrlo bitan faktor obaveštenosti i znanja u vezi sa akcijama i akcionarskim društvima.
Time što bismo “dobili” akcije od Republike Srbije, odnosno od privatizovanih preduzeća, ulazimo u svet biznisa, svet akcionara. Vrlo je bitno znanje u vezi sa onim što nam pripada, time smanjujemo rizik od nesporazuma u vezi sa našim pravima i obavezama.
Napominjemo da su u seminarskom radu mnoge stvari izostavljene (namerno ili ne spadaju u temu), iz razloga što smo želeli da budemo skoncentrisani isključivo na zadatak koji je određen seminarskim radom.

Produktnim berzama smo se bavili isključivo radi informisanja o delatnosti, funkcionisanju, dodatnim aktivnostima, privatizaciji istih itd. Ističemo prednosti učlanjenja na produktnim berzama, od kojih smo obradili Beogradsku i Novosadsku.
Takođe, veoma je korisno posedovati određena tehnička znanja o funkcionisanju produktnih berzi u cilju optimalnog iskorišćenja istih.Pojam i nastanak akcijskog kapitala


Suočena sa objektivnim teškoćama u prikupljanju većih iznosa kapitala neophodnih za redovno poslovanje i razvoj, preduzeća se veoma često organizuju (ili transformišu iz prethodnog organizacionog oblika) kao akcionarska društva (a.d.). Akcionarsko društvo spada u posebnu grupu preduzeća (privrednih društava), koja se nazivaju društva kapitala, a za koja je karakteristično da u njima dominiraju tzv. interesi kapitala, dok personalne karakteristike članova imaju sekundarni značaj. Učešće članova društva u upravljanju je srazmerno visini njihovog udela u kapitalu. A akcionarsko društvo svoj kapital neophodan za održavanje kontinuiteta poslovanja i za razvoj preduzeća pribavlja izdavanjem akcija.
Poznata su dva oblika formiranja akcijskog kapitala kao ekonomske baze akcionarskog društva: ...
PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:49 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Finansijsko poslovanje u preduzeću derrick 0 1,983 06-02-2014 10:47 PM
zadnja poruka: derrick
  Poreski sistem u Srbiji derrick 0 2,826 06-02-2014 01:27 AM
zadnja poruka: derrick
  Uticaj stranih direktnih investicija na stvaranje uslova za privredni razvoj derrick 0 1,130 06-02-2014 12:31 AM
zadnja poruka: derrick
  Financijsko poslovanje vorentima (varantima) - hr derrick 0 1,693 31-08-2013 05:21 PM
zadnja poruka: derrick
  Finansisjko poslovanje u preduzeću Maja 0 3,287 02-08-2012 03:21 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: