Vesnica
Posting Freak
Poruka: 2,567
|
Primena statističkih metoda u analizi konzumacije piva
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.
Pivo je blago alkoholno piće i proizvodi se od ječmenog slada, tj. isklijalog ječma. Pivo je jedno od najstarijih pića poznatih čoveku. Kada je tačno nastalo teško je utvrditi. Prvi pisani tragovi o pivu datiraju iz perioda 6000 godina pre nove ere i potiču od Sumera Kralj Hamurabi uvrstio ga je u svoj zakonik, faraoni su ga nosili sa sobom na svom putu u zagrobni život, pili su ga Stari Grci i Rimljani…Tokom srednjeg veka umeće spravljanja piva negovali su kaluđeri.
Poznati statističar Gosset, koji je formilisao Studentov t-raspored, je u pokušaju da poboljša kvalitet piva u pivari u kojoj je radio, koristio t-test za određivanje najbolje vrste ječma
Danas se svakoga minuta u svetu popije skoro 6 miliona litara piva.
Sve veća popularnost piva, kako među mladima tako i među starijima, motivisala je moje istraživanje o konzumaciji piva među građanima Niša. Metodom slučajnog izbora i bez ponavljanja anketirano je 146 Nišlija različitih starosnih dobi. Anketa obuhvata 17 pitanja i biće priložena na kraju ovoga rada
Na osnovu rezultata iz ankete sredili sam, grupisao i obradio podatke, a rezultate sam pirkazao putem tabela i grafikona.
Ispitao sam statistički značaj uticaja starosne dobi na odabir brenda domaćeg piva.Kroz ovaj rad sam pored gore navedenog prikazao grafički I tabelarno:
-da li pol ispitanika utiče na izbor prilika u kojima se pivo najčešće pije;
-da li faktori koji utiču na izbor piva (npr. reklama, kvalitet, cena, …) zavise od starosne dobi;
-da li odabir ambalaže (plastična flaša, staklena flaša, limenka) zavisi od pola anketiranih.
-da li učestalost konzumiranja piva zavisi od starosti ispitanih.
PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>>
SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi
LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
|
|
09:56 PM |
|