Prekoracen promet roba i usluga i kapitala

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Prekoracen promet roba i usluga i kapitala
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Slobodno kretanje robe

Uklanjanje carina između država je inherentno konceptu carinske unije. Nešto manje je jasan koncept uklanjanja svih dažbina koje imaju slično dejstvo. Međutim, bez obzira na te nejasnoće terminološkog i materijalnog karaktera, Sud pravde je funkcionalistički posmatrano imao jasan stav u tom smislu, jer je široko primenjivao koncept uklanjanja svih dažbina u kretanju roba. U vezi sa tim, ilustrativan je primer /Case 2/3 1969.godine ECR 211/ u kojem Sud poništava odluku Belgije o uvođenju novčanih davanja za neke socijalne fondove prilikom prometa nebrušenih dijamanta. Prema mišljenju Suda, u tom slučaju se radilo o dažbinama sa sličnim dejstvom kao što su carine.
Takođe sa istom tendencijom u smislu postizanja zaštite država članica od premeštanja carinskih i drugih davanja, zabranjuje se naplata posrednog ili neposrednog većeg iznosa unutrašnjih poreza od onih koji se napalaćuju za domaće proizvode.
Osim toga, ni jedna država ne može na proizvode iz drugih država članica naplaćivati bilo kakve unutrašnje poreze radi zaštite drugih proizvoda. U vezi sa tim, Savet je bio ovlašćen da na predlog Komisije, uz konsultovanje Parlamenta i Ekonomsko socijalnog Saveta, donese mere za usklađivanje pravnih propisa koji se odnose na politiku dodatnih poreza. Ovaj tip odluke morao se doneti jednoglano. Za slučaj veta neke države članice Savet je mogao doneti mere koje su neophodne da bi se obezbedilo funkcionisanje unutrašnjeg tržišta. Savet je nastojao da harmonizuje suštinski važno pitanje dodatnih poreza, jer su oni najveći deo prihoda Zajednice. Određivanje procedura u tom smislu bilo je orijentisano da se obezbede minimalni zahvati o čemu svedoče brojne direktive...

Sadržaj

1 Uvod 2
2 Slobodno kretanje robe 3
3 Kvantitativne restrikcije prilikom kretanja roba 4
3.1 IZUZECI OD PRINCIPA SLOBODE KRETANJA ROBA 4
4 SLOBODA KRETANJA KAPITALA 4
5 Krivotvorena i piratska roba 6
5.1 Pravilnici EU o krivotvorenoj i piratskoj robi iz 1986. god. i 1994.god. 6
5.2 Pravilnik EU o krivotvorenoj i piratskoj robi 7
6 Zaključak 8
7 Literatura 9PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
21-06-2010 11:51 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Prelazak sa sistema poreza na promet na sistem pdv – a i uticaj pdv – a na pro mat.dipl5 0 1,989 09-09-2010 03:56 PM
zadnja poruka: mat.dipl5
  Roba - poznavanje robe Dzemala 0 2,644 21-06-2010 11:54 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: