Potisje Kanjiza

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Potisje Kanjiza
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

«POTISJE KANJIŽA» je akcionarsko društvo za proizvodnju građevinskog materijala, osnovano 1903. godine sa sedištem u Kanjiži, u ulici Subotički put 57. Fabriku je osnovao kanjiški veleposednik Herman Grünfeld, a svoju pravu afirmaciju i ubrzani privredni rast doživela je u posleratnom periodu. O tome svedoče i važniji datumi iz stogodišnje istorije firme:
•1962. godine izgrađen je pogon za proizvodnju šupljih elemenata.
•1968. godine puštena je u rad prva automatizovana linija za proizvodnju crepa u našoj zemlji.
•1973. godine pušten je u rad i drugi pogon za proizvodnju crepa sa još modernijom tehnologijom.
•1983. godine tržištu je po prvi put predstavljen crep "Continental", današnji zaštitni znak fabrike.
•1988. godine pušten je u rad i treći pogon za proizvodnju crepa.
•1994. godine otpočinje proizvodnja programa BIBER crepova i time je do danas POTISJE KANJIŽA postalo jedini proizvođač ovog artikla na ovim prostorima.
•1996. godine pušten je u eksploataciju treći po redu površinski kop za glinu koji će obezbediti sirovinu za proizvodnju u narednih nekoliko decenija.
•1997. godine počinje proizvodnja MERI-DIAL crepa sa velikim valom.
•1998. godine je započela proizvodnja BIBERFALC crepa, vučenog crepa sa falcom.
•2000. godine pušten u rad automatski sistem za transport gline od površinskog kopa do spoljnjeg odlagališta dužine 3,5 kilometara. Iste godine počinje se sa proizvodnjom crepova familije NOVE VARIJACIJE.
Godine 2003. «POTISJE KANJIŽA» je obeležio sto godina svog postojanja i uspešnog poslovanja. Jedan čitav vek, omeđen najkrupnijim istorijskim i civilizacionim transformacijama. Pri svemu tome, vezanost stanovnika Kanjize za svoju zemlju-hraniteljsku, kao i za reku Tisu, ostala je nepromenjena. Menjao se samo način prerade gline, ove dragocene materije, u skladu sa razvojem tehnike i tehnologije.
Od 01.01.1991. godine, «POTISJE KANJIŽA» posluje kao deoničarsko, a od 01.09.1998. godine kao akcionarsko društvo. Oktobra 2003. godine dolazi do preuzimanja Potisje Kanjiža od strane grupacije TONDACH.
«POTISJE KANJIŽA» se do današnjih dana razvio u modernog privrednog subjekta koji se već godinama nalazi u samom vrhu naše privrede, a svakako je po poslovnim rezultatima, među najuspešnijim kolektivima u svojoj proizvodnoj grani.
«POTISJE KONJIŽA» je u novije vreme izvršio značajna ulaganja u ispitivanje i obezbeđivanje sirovinske baze i finalnu preradu sirovine, koja će nadaleko poznati kvalitet podići na još viši nivo. Investicije u otvaranje novog površinksog kopa, koji obezbeđuje glinu za narednih pola veka, kupovina finih mlinova za primarnu preradu sirovine, izgradnja transportnog sistema za glinu, kao i formiranje i usavršavanje jedinstvenog informaciono-upravljačkog sistema u funkciji su stvaranja «POTISJA KANJIŽA» trećeg milenijuma koje će kvalitetom svojih proizvoda biti konkurentno kako na domaćem i evropskom, tako i na svetskom tržištu. Ovi podaci jasno ukazuju na opredeljenje da se jedino stalnim ulaganjima u razvoj i osavremenjivanje proizvodnje mogže graditi ugled, baziran na kvalitetu i širini asortimana. I po toj orijentaciji «POTISJE KANJIŽA» je jedinstven u svojoj prizvodnoj grani o čemu svedoče brojna vrhunska priznanja za proizvode u zemlji i inostranstvu.
Težeći humanizaciji životnog prostora, baziranog na ekološkim principima, uvažavajući tradicijom potvrđene vrednosti i istovremeno stremeći lepoti svakodnevnog življenja, «POTISJE KANJIŽA» je od 1995. godine uspostavio proizvodnju kaljevih peći u svom proizvodnom pogonu. Proizvodnja kaljevih peći zasnovana je pre svega na visoko kvalitetnoj osnovnoj sirovini-glini, iznedrenoj iz dubina prodne ravnice.

Radeći na programu kaljevih peći «POTISJE KANJIŽA» pokušava i sve više uspeva u tome da stvori takav ambijentalni elemenat enterijera koji asocira na najlepše doživljaje topline domaćeg ognjišta kao centralnog mesta okupljanja porodice. O kvalitetu i visokim estetskim dometima ovog programa svedoče brojna priznanja ocenjivačkih komisija eminentnih asocijacija, kao što su Privredna Komora Vojvodine, stručni žiri Novosadskog i Beogradskog sajma.
Vrednovanje prošlosti i tradicije minulog rada prethodnih generacija i permanentna ulaganja u razvoj i kadrove su i nadalje garancija i ujedno smernice za budući rad i razvoj «POTISJA KANJIŽA», kao kompanije koja funkcioniše po meri čoveka, a za cilj ima tehničko-tehnološke domete svetskih razmera.
Stalni razvoj opekarske industrije i negovanje kulta kvaliteta, zaveštanje su osnivača i služi kao imperativ u sveukupnom delovanju «POTISJA KANJIŽA».

ORGANIZACIONA STRUKTURA PREDUZEĆA

U okviru preduzeća “Potisje Kanjiža” postoji osam sektora na čelu sa generalnim direktorom i njegovim pomoćnicima za tehničke poslove, razvoj i poslovnu administraciju, ti sektori su :
1.površinski kop
2.logistika
3.proizvodnja
4.održavanje
5.razvoj
6.prodaja
7.ekonomski poslovi i
8.opšti pravni poslovi.

Generalni direktor donosi kako strateške, tako i operativne i taktičke planove i odluke. Osim sa svojim pomoćnicima, u stalnom je kontaktu sa savetnikom za investicije. Generalni direktor zadužen je za odnose sa pojedinim strankama, obično odgovornim licima velikih preduzeća, dok mala preduzeća i obične korisnike prima komercijala. On takođe ima kompletan uvid u finansijske tokove preduzeća u svakom momentu.
Pomoćnici generalnog direktora predstavljaju pre svega sponu između generalnog direktora i određenih sektora.
Pomoćnik za tehničke poslove zadužen je za sektore : logistike, održavanja, proizvodnje i površinskog kopa.
Pomoćnik za razvoj posla zadužen je za sektore : razvoja i prodaje.
Pomoćnik za poslovnu administraciju zadužen je za sektore : ekonomski poslovi i opšti pravni poslovi.
Zahvaljujući ovim pomoćnicima omogućen je dvosmerni protok informacija. Komunikacija se ne zasniva samo na izdavanju naređenja već se podstiče i protok informacija od nižih ka višim hijerarhijskim nivoima, i na taj način rukovodstvo dobija značajne podatke o proizvodnji, radnoj klimi, interpersonalnim odnosima, itd.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
13-05-2010 02:18 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: