Poslovna strategija a.d. Banini Kikinda

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Poslovna strategija a.d. Banini Kikinda
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Da bi privredno društvo obavljalo svoje osnovne funkcije, neophodno je da stalno prikuplja informacije, i jasno formuliše svoje ciljeve, i na bazi njih, da izabere svoje poslovne strategije. Činjenica je da je najbolji reper poslovanja privrednih društava samo tržište, koje kroz funkciju regulatora privrednih kretanja (alokativno-selektivna funkcija) određuje ko su „dobitnici”, a ko „gubitnici”.

Postoje brojne poslovne strategije, a za koju će se odlučiti neko privredno društvo zavisi od nekoliko faktora: dostupnosti informacija, formulaciji ciljeva, tržišnom okruženju, tržišnom učešću...

U radu su u prvom delu predstavljene najčešće korišćene poslovne strategije. U drugom delu rada, predstavljeno je akcionarsko društvo „Banini” iz Kikinde, izvršena analiza poslovanja ovog privrednog društva, na bazi raspoloživih i javnosti dostupnih podataka, objavljenih na web prezentaciji preduzeća, kao i drugim izvorima (Beogradska berza, Agencija za privredne registre, Web prezentacija revizorske kuće, pisani mediji...).

POSLOVNE STRATEGIJE

Rezultate svog rada, preudzeća iznose na tržište, pa su prinuđena da svoje ponašanje urede kako to pravila tržišnog ponašanja zahtevaju. Svojim tržišnim poslovanjem svako preduzeće teži da ostvari cilj svog privređivanja koji je postavio vlasnik preduzeća.
U konkurentskoj igri postoje dobitnici i gubitnici. Na isti način konkurentske tržišne snage uzrokuju koordinaciju i ne-koordinaciju pojedinačnih akcija. Drugo je i nezamislivo bez prvog. Nijedan subjekt ne može ući na tržite, niti proširiti domen svojih akcija, bez da drugima nešto ne nudi, ne remeti druge, ne narušava uspostavljene odnose i sl. To je i sama suština konkurencije.

Preduzeća, pojam, značaj i ciljevi

Jedna od osnovnih definicija preduzeća definiše ga kao samostalnu organizaciju ekonomskih resursa koja, transformišući uložene resurse u rezultate, stvara vrednost u cilju ostvarenja profita.

Ukoliko se u vidu imaju ekonomski atributi preduzeća može se zaključiti da se ono kao ekonomski sistem osniva da realizuje ekonomske ciljeve da nastaje, posluje, razvija se i gasi po ekonomskim zakonima i principima, da se njegova efikasnost i efektivnost izražavaju ekonomskim kategorijima i da njegova supstrat čine rad i kapital i zemljište kao bazični ekonomski elementi.

Pojava preduzeća prostiče iz potrebe da se ekonomska aktivnost obavlja racionalno. Suština preduzeća jeste povezanost, odnosno sadejstvo između ljudskih, materijalnih i finansijskih elemenata poslovanja.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:49 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Poslovna komunikacija - hr derrick 0 2,437 04-08-2013 12:52 PM
zadnja poruka: derrick
  Vaterpolo - Projektni rad iz NT210 – Poslovna etika i komunikacija derrick 0 1,651 03-06-2013 03:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Strategija, izvor i oblikovanje strategije Maja 0 1,912 02-02-2012 01:13 PM
zadnja poruka: Maja
  Osnovna strategija kao element planskog odlučivanja Dzemala 0 2,063 23-06-2010 11:30 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Sintelon - strategija poslovanja Vesnica 0 1,867 14-05-2010 12:11 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: