Poslovna organizacija preduzeća

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Poslovna organizacija preduzeća
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.U borbi za podizanjem životnog standarda i što brži razvoj proizvodnih snaga neophodno je usavršavati sve one djelatnosti, koje pomažu u savladavanju tehničke zaostalosti. Problem podizanja produktivnosti rada jedno je od najosnovnijih pitanja, koje treba riješiti u svrhu podizanja životnog standarda i ubrzavanja ekonomskog razvoja. A organizacija rada je jedan od bitnih činilaca za podizanje produktivnosti rada. Stoga mjesto i uloga organizacije rada u sklopu proizvodnih snaga idu danas kod nas u red vrlo aktuelnih pitanja.

Tražeći putove za povećanje produktivnosti rada praksa ističe, da je neophodno usavršavati organizaciju rada, a u teoriji se pojavljuju shvaćanja, da organizacija rada predstavlja posve lični činilac te da i ne ulazi u sklop pokretačkih snaga, nego u odnose, koji su odraz određenog razvoja proizvodnih snaga.

Klasici marksizma ističu, govoreći o proizvodnim snagama, na mnogo mjesta u svojim djelima, da su oruđe za rad i čovjek dva bitna elementa, bez kojih ne može da bude nikakve proizvodnje, pa prema tome ni razvoja.

Razmatrajući odnose među ljudima u procesu proizvodnje klasici marksizma prilaze s aspekta svojine nad sredstvima za proizvodnju, jer njih, kao stvaraoce novog pogleda na svijet, zanimaju uzroci koji su doveli do imovinske nejednakosti među ljudima. Problem usklađivanja pojedinih elemenata u odgovarajuće odnose radi unapređenja proizvodnje ostaje kao zadatak marksista ekonomista. I što se više osjeća potreba za savladavanjem tehničke zaostalosti, to je sve potrebnije proučavati i rješavati ove probleme. . .PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:16 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Ličnost i organizacija derrick 0 2,007 26-02-2014 12:18 AM
zadnja poruka: derrick
  Organizacija poslovne funkcije planiranja u preduzeću derrick 0 2,623 25-02-2014 11:55 PM
zadnja poruka: derrick
  Promocija preduzeća derrick 0 2,880 25-02-2014 03:36 PM
zadnja poruka: derrick
  Tipovi menadžmenta preduzeća derrick 0 1,788 14-09-2013 03:18 PM
zadnja poruka: derrick
  Menadžment i organizacija fudbalskog kluba Juventus derrick 0 2,492 19-01-2013 12:13 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: