Poslovice - osnovne odlike

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Poslovice - osnovne odlike
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Naša narodna književnost proslavila nas je u čitavom svetu. Njen puni sjaj shvaćen je u vreme romantizma. Iako je proboj u svet krenuo narodnim pesmama, slava narodnog pesništva mora se priznati i narodnim poslovicama, kao kratkim narodnim umotvorinama, velike lepote i izražajnosti.
Narodne poslovice nastajale su spontano. one su verovatno jednostavno izletale „iz usta“ govornika, ali su zbog jezgrovitosti pamćene od slušalaca, a onda prenošene, uobličavane i dograđivane. One imaju i odliku istoričnosti koja se vezuje i za narodnu epiku. Ali za razliku od epike čija se sitoričnost ogleda u pamćenju čitavih istorijskih epoha i u opštoj svesti o povezanosti među događajima i vremenima kroz istoriju – poslovice istoričnost imaju u tragu, u jednoj reči, a jednako mnogo mogu ispirčati o životu i mislima onih koji su ih stvarali. Narodne umotvorine imaju široku podelu. Osnovna je na prozu i poeziju – narodne pesme i priče. negde na međi - na granici između proze i poezije stoje sitne narodne umotvorine: poslovice,..

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Osnovne odlik poslovica 5
ZAKLJUČAK 9
LITERATURA 10PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:39 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Poruke u ovoj temi
Poslovice - osnovne odlike - Dzemala - 13-08-2011 10:39 AM

Skoči na forum: