Policijska saradnja

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Policijska saradnja
ПОЛИЦИЈСКА САРАДЊА

Међународна сарадња се сматра једним од кључних фактора у ефикасном сузбијању организованог криминала , тероризма и корупције. Али се она не сме свести само на уобичајену правну помоћ, јер су њени ефекти слаби, већ постоји потреба за међународном сарадњом у најразличитијим облицима. Успешна борба против организованог криминала , па самим тим и против терориума и корупције, директно је условљена међународном сарадњом надлежних органа. Када је реч о међународној полоцијској сарадњи она се оправдано сматра темељом ове борбе и у тој сарадњи најзнацајнију улогу имаји Интерпол, Еуропол, Група за борбу против међународног тероризма, радикализма и екстремизма – TREVI.

Међународна сарадња у сузбијању организованог криминала, пре свега оног који има транснационални карактер мора се одвијати у складу са принципима заштите суверености дражаве, што се заснива на одредбама Конвенције УН-а против транснационалног криминала, сходно којима су државе-потписнице дужне да своје обавезе произашле из ове конвенције извршавају на начин који је у складу са начелима суверене равноправности и територијалног интегритета државе, као и начела немешања у унутрашње ствари других држава (члан 4. став 1).

Садржај

ПОЛИЦИЈСКА САРАДЊА 3
ИНТЕРПОЛ 4
ЕВРОПОЛ 6
ЛИТЕРАТУРА 8


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:04 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Saradnja fudbalskog saveza Srbije sa državnim i međunarodnim organima derrick 0 2,465 04-06-2013 11:42 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: