Pojam uzorka, vrste uzorka i primjena uzorka

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Pojam uzorka, vrste uzorka i primjena uzorka
UVOD

Pojam statistike mijenjao se kroz istoriju. Negdje do 19. vijeka on je podrazumijevao brojčane i nebrojčane podatke koji su bili od izričite važnosti za jednu državu. Danas s razvojem medija (radio, TV, Internet) postaju dostupne mnoge informacija, stoga vlada potreba za njihovom selekcijom kao i odvajanjem bitnih od onih koje to nisu. Statistika je nauka koja istražuje varijabilne masovne pojave prikupljanjem, obradom, prikazivanjem podataka o tim pojavama i koja kvantitativnim naučnim metodama otkriva njihove zakonitosti. Statistika je naučna metoda kojom se prikupljan, uređuje, analizira i tumače raznovrsni brojčani podaci o pojavama i procesima u prirodi i društvu. Statistika je skup naučnih metoda kojima se kvantitativno i kvalitativno istražuju varijacije masovnih pojava. Ona obuhvata grupu metoda koji se koriste za prikupljanje, analizu, prezentaciju i interpretaciju podataka potrebnih za odlučivanje. U svakodnevnom životu, riječ statistika koristi se i za već prikupljene i urijeđene podatke, brojčane pokazatelje koji su objavljeni u obliku tablica, grafikona i sl. Značaj statistike raste sa razvijenošću zemlje - svaka zajednica zahtjeva sa razvojem obimnija i složenija statistička istraživanja, koja treba da budu i međusobno uporediva.

Predmet proučavanja statistike su određene zakonitosti koje se javljaju u masovnim. Statistika proučava promenljive pojave koje se ispoljavaju u velikom broju ili masi slučejeva (masovne pojave). Predmet statistike su varijacije i kovarijacije podataka koje predočuju različite pojave i procese u prirodi i društvu.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Pojam uzorka, vrsta uzorka i primjena uzorka 4
1.1 Pojam uzorka 4
1.2 Vrsta uzorka 9
1.3 Primjena uzorka 17
ZAKLJUČAK 19
LITERATURA 20


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:07 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Osnovne vrste turističke propagande derrick 0 2,104 07-08-2013 10:27 PM
zadnja poruka: derrick
  Pojam i svrha supervizije u socijalnom radu derrick 0 3,126 04-08-2013 01:09 PM
zadnja poruka: derrick
  Pojam i značaj regulisanja saobraćaja derrick 0 3,444 08-02-2013 11:37 AM
zadnja poruka: derrick
  Pojam naučnog rada derrick 0 2,735 08-02-2013 11:35 AM
zadnja poruka: derrick
  Pojam, nastanak i razvoj policije u Srbiji derrick 0 3,095 08-02-2013 11:33 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: