Pojam, elementi i karakteristike sistema zaštite ličnosti i objekata

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Pojam, elementi i karakteristike sistema zaštite ličnosti i objekata
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Za bezbednost se obično kaže da je nastala kada i živi svet, odnosno čovek. Svako živo biće ima svoju osnovnu preokupaciju, a to je kako opstati (preživeti), kako se razvijati i kako obezbediti nastavak svoje vrste. Tek mnogo hiljada godina kasnije bezbednost se proširila na bezbednost čitave društvene zajednice, odnosno države pa i privrednih subjekata da bi danas shvatanje bezbednosti bilo mnogo širi pojam i od toga.

Savremeni izazovi, pretnje i rizici bezbednosti mogu biti: političke, ekonomske, ekološke ili čovekom izazvane društvene pretnje, odnosno mogu biti vojne i nevojne prirode. Zloupotreba novih tehnologija i dostignuća u oblasti informatike, genetskog inženjeringa, medicine i metereologije. eskalirajući terorizam, nacionalni i verski ekstremizam, finasijske recesije uticali su na pojavu privatnog obezbeđenja kao industrijske grane koja proizvodi usluge namenjene obezbeđenju lica, imovine i poslovanja, za koja ne postoji zakonom propisana obaveza organizovanja sistema obezbeđenja od strane vojske ili policije.

Devedesete godine 20. veka, na globalnom nivou, odlikuje množenje privatnih bezbednosnih i vojnih delatnosti. Većina njih može da bude podeljena u glavne grupe: plaćenici; privatna vojna preduzeća; privatna preduzeća za FTO; pojedinci koji, kao registrovanu delatnost, pružaju određene zaštitne usluge (detektivi, savetnici, telohranitelji i slično); detektivske agencije; agencije za bezbednosni konsalting, marketing i inžinjering. Najčešće su postkonfliktne ili "propale" države u iskušenju da prizovu privatne organizacije za obezbeđenje da bi nadomestile nedostatak odgovarajuće vojne i policijske obuke i snage, jer nisu u stanju da svim građanima i/ili grupama pruže bezbednost, zato što su suočene sa brojnim ekonomskim, političkim i bezbednosnim izazovima i sa krizom redefinisanja sistema, tzv. "tranzicioni procesi". ...

Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Organizacija i zadaci radnika službe obezbeđenja 4
1.2 Opšta pravila obezbeđenja 6
1.3 Opšte i posebne mere obezbeđenja 7
1.4 Oprema i naoružanje 11
1.5 Represivne mere obezbeđenja 12
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 15


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:16 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Ostvarivanje sekundarne zdravstvene zastite derrick 0 1,117 08-03-2014 12:35 AM
zadnja poruka: derrick
  Pojam ugovora u privredi derrick 0 1,408 06-03-2014 01:58 AM
zadnja poruka: derrick
  Teorija sistema bezbednosti derrick 0 1,091 06-03-2014 01:13 AM
zadnja poruka: derrick
  Unapređenje rada stručnih lica iz oblasti zaštite na radu derrick 0 1,015 06-03-2014 01:05 AM
zadnja poruka: derrick
  Pojam i status preduzetnika u našem pravu derrick 0 1,447 21-09-2013 12:58 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: