Poduzno vodjenje grupe vozila AHS

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Poduzno vodjenje grupe vozila AHS
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Аутоматизовани друмски систем је резултат интезивног истраживања и развоја неколико истраживачких група, најзнајнија је у том делу Калифорнија PATH програм на Калифорнијском универзитету, Berkeley. У аутоматизованом друмском систему (АНЅ), главни циљ је да побољша ток капацитета саобраћаја на путу омогућавајући возилима да путују заједно у уском простору у групи. Систем тражи искључиво адекватно опремљена возила аутоматским системима да учествују на овим специјалним путевима. Ручно управљаним возилима није дозвољен приступо на ове путеве.

Примарна мотивација за развој АНЅ-а је постизање значајног напредка повећања протока друмског саобраћаја, АНЅ такође мора да пријушти значајне безбедносне бенифиције. То је битно зато што је преко 90% саобраћајних несрећа на данашњим путевима проузроковано људском грешком (US Department of Transportation, 1992). Пошто аутоматизовани системи редукују оптерећење возача и замењују његове операције са аутоматизованим операцијама, очекивано је да АНЅ значајно повећа безбедност у поређењу са вожњом на данашњим путевима.
Значајно је да напоменемо да је АНЅ двострукли облик транспорта. Возила опремљена за путовање под контролом АНЅ-а такође могу да путују и регуларним путевима (ручна вожња). Према томе АНЅ могу да одреде сервисе од тачке до тачке од почетка до одредишта. Возач може да вози на регуларном путу од куће док он или она нестигне до АНЅ-а, путовање под аутоматском контролом на АНS-у, изађемо, и онда поново путовати под ручном контролом возила на регуларном путу док нестигне до коначног одредишта.

КОНТРOЛА ВОЗИЛА ПРЕКО АУТОМАТСКИХ СИСТЕМА ЗА ПУТЕВЕ

Популарна структура за контролу предложена за аутоматски систем за аутопутеве је хијерархиска и има 4 слоја (слика 2.1):
•Мрежни слој
•Слој за повезивање
•Слој за координацију
•Слој за регулисање
Мрежни слој контролише саобраћај који улази преко целе мреже и додељује путању свакоме возилу које уђе у систем.
Слој за повезивање је споредни слој за део аутопута. Он емитује вредности брзине које требају да се постигну и број возила за тај део пута. Ове задате вредности су засноване на информацији о комплетном стању саобраћаја (густина, брзина, проток). Слој за повезивање процењује однос возила чија су одредишта разни излази и саветује возила где да промене траке како би дошли до излаза. Он прима информације о несрећама или закрчењу и у складу с` тим преусмерава возила на друге траке.
Слој за координацију се налази у сваком возилу. Он одређује који маневар се треба покренути у било ком тренутку да би се возило прилагодило задатом путу; он такође усклађује тај маневар са суседним возилима да би маневар био безбедно изведен. Он командује слоју за регулацију да изведе закон са информацијама којим ће се извести маневар.
Слој за регулацију извршава маневре. Ови маневри обухватају:
a)Маневpе за одржавање правца и/или контроу брзине или прачење возила
b)Прелазне маневре за промену траке, излазак са аутопута, или улазак на аутопут, подужно раздвајање од колоне и припајање колони.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:20 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Teorija kretanja motornih vozila derrick 0 2,622 04-06-2013 03:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Uticaj kočionog sistema na smanjenje zaustavnog vremena vozila Maja 0 1,999 21-03-2012 04:58 PM
zadnja poruka: Maja
  Transmisija motornih vozila Maja 0 5,235 21-03-2012 04:51 PM
zadnja poruka: Maja
  Garaže i servisi - Rutinsko održavanje vozila Maja 0 2,570 19-03-2012 06:43 PM
zadnja poruka: Maja
  Kontrola i rad linije za tehnički pregled vozila Dzemala 0 2,437 18-08-2011 09:04 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: