Počeci likovnog stvaralaštva u Doboju - ij

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
VS1 Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 5,343
Pridružen: Aug 2009
Poruka: #1
Počeci likovnog stvaralaštva u Doboju - ij
Za razvoj umjetnosti i kulture uopšte u Republici Srpskoj najznačajniju ulogu imaju ustanove kulture ali i svi drugi subjekti opredijeljeni za kulturno-umjetničko stvaralaštvo. Ministarstvo prosvjete i kulture, u okviru svojih nadležnosti, obezbjeđuje sredstva za rad i podršku kulturnih programskih aktivnosti republičkih ustanova kulture, kojima je osnivač Vlada Republike Srpske (Muzej Republike Srpske, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske, Narodno pozorište Republike Srpske, Dječije pozorište Republike Srpske, Kinoteka Republike Srpske, Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, Spomen-područje Donja Gradina i Arheološki muzej „Rimski municipium“ Skelani), kao i sredstva za rad i podršku realizacije kulturnih programskih aktivnosti republičkih ustanova kulture planiranih budžetom, sredstva za podršku i kulturne programske aktivnosti matičnih i opštinskih ustanova kulture (matične biblioteke Republike Srpske u Trebinju, Istočnom Sarajevu, Foči, Bijeljini, Prijedoru, Doboju i Zvorniku; matični muzeji Republike Srpske u Trebinju, Doboju i Prijedoru), te sredstva za podršku i kulturne programske aktivnosti ostalih kulturnih subjekata, u skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju javnih potreba u kulturi Republike Srpske. Jednom godišnje raspisuje se konkurs za sufinansiranje projekata iz pozorišne, likovne, izdavačke, muzičke i muzičke-scenske djelatnosti, književnih manifestacija i izvornog narodnog stvaralaštva. Određena sredstva izdvajaju se i za film, odnosno najznačajnije filmske festivale u Republici Srpskoj. Osim ovog, Ministarstvo prosvjete i kulture godišnje raspisuje i Javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Razvoj Doboja je nezamisliv bez razvoja kulture i umjetnosti. U nekoliko proteklih godina izvršena su veoma značajna ulaganja kako u infrastrukturu objekata u kojima su smještene ustanove kulture tako i u razvoj i promociju kulturnih sadržaja u većim centrima kulture, ali i onim manje bogatim kulturnim životom. Jedan od naših osnovnih ciljeva, ugrađenih i u Strategiju razvoja kulture Doboja, upravo jeste decentralizacija, upućivanje na naše opštine kojima su manje dostupni kvalitetni kulturni sadržaji.

Cilj Ministrstva prosvjete i kulture je uskladiti domete institucija kulture Doboja, koje bilježe više nego respektabilne rezultate, sa sredstvima koja će im ubudeće biti obezbijeđena budžetom. Moramo biti svjesni globalne finansijske krize ali i njenog prolaznog karaktera. Vjerujemo da će tokom narednih godina doći do značajnog poboljšanja u Doboju.

S a d r ž a j :

1. Uvod 2

2. Početci likovnog stvaralaštva u Doboju 3

3. Umjetnčka galerija . 5
3.1. Zadatci likovne galerije i svrha njenog djelovanja 6
3.2. Kratak istorijat likovne galerije 7
3.3. Sedamnaesto aprilski likovni salon, izložbe 7

4. Dobojski likovni salon (nastavak tradicije umjetničke galerije) . 13
4.1. 14. Likovni salon u Doboju 15

5. Izložba likovne radionice „Tvrđava – Doboj 2011“ 18

6. Vajarstvo 21

7. Arhtekture . 27

8. Slikarstvo . 29

9. Zaključak . 31

10. Literatura 32


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05:33 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Zastupljenost i značaj muzičkog stvaralaštva u dečjim vrtićima - diplomski Dzemala 0 2,007 28-01-2011 02:20 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: