Plasman turističkog aranžmana

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Plasman turističkog aranžmana
УВОД

У условима масовне понуде и потражње и вишег степена развијености туризма, туристички привредници све више своје пословне активности усмјеравају кa задовољавању жеља, потреба и захтјева туриста. За туристичке агенције, и, посебно туроператоре, масовно исказане жеље и потребе за рекреативном потражњом и потрошњом, представља темељ за креирање и формирање масовне понуде туристичких производа – туристичких аранжмана.
Под утицајем бројних фактора потребе туриста изложене су сталним промјенама. С друге стране, све бројнија туристичка конкуренција на тржишту нуди све боље и боље производе. Све то изазива промјену обима и структуре туристичке потражње.

Промјена потражње показује туристичким агенцијама и туроператорима да се требају прилагодити новим туристичким аранжманима. Савремени тренд промјена на туристичком тржишту иде у правцу све мање потражње за појединачним и класичним услугама, а све веће понуде и потражње аранжмана. Жеље и потребе туриста су бројне и комплексне. Њихово потпуно задовољење је могуће остварити само широком палетом различитих производа и услуга у атрактивним условима туристичког мјеста - туристичке дестинације.
Принцип је масовном "производњом" (формирањем туристичких аранжмана) и цијенама нижим од збира продајних цијена, по којима би туристи добили појединачне производе и услуге из аранжмана, задовољити што већи број туристичких потрошача.

Туристичке агенције и туроператори тиме што формирају, продају и промовишу туристичке пакет-аранжмане, не стварају материјално ништа ново на туристичком тржишту, као што то чине новоотворени хотел, ресторан или саобраћајно предузеће. Све то што раде на тржишту постојало је и раније. Но, пратећи све сложеније, комплексније и бројније потребе туриста и креирањем туристичких аранжмана, туристичке агенције и туроператори омогућавају нову потражњу, а тиме и нови развој. А, управо су иновације омогућиле туристичким агенцијама и туроператорима посебно велику експанзију и драстично повећање добити. Створено је ново тржиште - тржиште туристичких пакет-аранжмана и нови туристи - потрошачи, корисници тих аранжмана.
Циљ овог рада је да укаже на кораке при планирању и туристичког аранжмана, односно да систематизује све акције ка што успешнијем пласману ове врсте туристичког производа.

САДРЖАЈ

1 УВОД 2
2 ПОЈАМ И ВРСТЕ ТУРИСТИЧКИХ АРАНЖМАНА 3
2.1 Врсте туристичких аранжмана 5
3 ФОРМИРАЊЕ ТУРИСТИЧКОГ АРАНЖМАНА НА ЗАХТЈЕВ КОРИСНИКА 8
4 ФОРМИРАЊЕ ТУРИСТИЧКОГ АРАНЖМАНА ПРЕМА ПРОГРАМУ ОРГАНИЗАТОРА ПУТОВАЊА 9
5 Истраживање тржишта као основ за формирање туристичког аранжмана 10
6 Постављање (пласман) туристичког аранжмана 10
7 Одређивање цијене туристичког аранжмана 13
8 Утврђивање услова туристичког аранжмана 15
8.1 ПРОМОЦИОНЕ АКТИВНОСТИ КАО ПОДРШКА ПРОДАЈИ АРАНЖМАНА 16
8.2 БУКИНГ ИЛИ РЕГИСТРОВАЊЕ ПРИЈАВЉЕНИХ УЧЕСНИКА ТУРИСТИЧКИХ АРАНЖМАНА 17
8.3 ИЗВОЂЕЊЕ И ОБРАЧУН ТУРИСТИЧКОГ АРАНЖМАНА 18
8.3.1 Извођење туристичког аранжмана 21
8.3.2 Обрачун туристичког аранжмана 22
9 ЗАКЉУЧАК 24
10 ИЗВОРИ И ЛИТЕРАТУРА 25


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:00 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Marketinška orijentacija u funkciji razvoja savremenog turističkog preduzeća u Srbiji derrick 0 1,727 12-09-2013 12:22 AM
zadnja poruka: derrick
  Komunikacija turističkog pratitelja -hr Dzemala 0 1,803 18-10-2010 09:33 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Znacaj promotivnog miksa za plasman proizvoda Vesnica 0 3,454 10-06-2010 12:07 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: