Planiranje odnosa sa javnošću hotelskog preduzeća

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Planiranje odnosa sa javnošću hotelskog preduzeća
UVOD

Odnosi sa javnošću predstavljaju sistematsku,dugoročnu aktivnost na formiranju i održavanju pozitivnog stava javnosti o nekoj organizaciji ili ličnosti. Kraće mogu da se odrede i kao delatnosti upravljanja mnjenjem, a po mnogim autorima fokusiraju se na formiranje i održavanje pozitivnog ili poboljšanje lošeg imidža u javnosti. Izvesno razlikovanje moguce je ako se prihvati da odnosi sa javnošću ne predstavljaju direktnu promociju konkretne robe ili usluge ,vec pre svega promociju marke odnosno firme. Nasuprot tome , politicki marketing bi bio vrsta direktne političke propagande sa konkretno odredenim ciljem,aktivnost na promociju sasvim odredenog političkog proizvoda ili usluge.

Odnosi sa javnošću,kao što već i samo ime kaže, bave se načinom na koji se ponašanje i stavovi pojedinaca , organizacija i vlada međusobno prepliću. Pokušaji da se utiče na javno mjenje i da se ono oblikuje , stari su koliko i samo društvo,ali je dolazak demokratije sve promenio. Kada su gradani stekli pravo glasa ,a time i pravo da biraju vlade , javnom mnjenju se počela pridavati skoro dramaticna važnost. Suština odnosa sa javnošću je ista,bez obzira na to da li se koriste u politickoj areni,na poslovnom ili komercijalnom polju,u društvenim odnosima ,u dobrotvorne svrhe ili pri prikupljanju pomoci, ili u bilo kojim drugim situacijama u kojima postoji posebna potreba za njima.Metodi koji se upotrebljavaju u svim tim razlicitim prilikama bitno se razlikuju. Osnovna filozofija odnosa sa javnošću je veoma jednostavna. Mnogi smatraju da je postavljene ciljeve lakše uspešno ostvariti uz podršku i razumevanje javnosti, nego kada je javnost suprotstavljena ili ravnodušna. Odnosi sa javnošću mogu se opisati sa nekoliko ključnih reci,a te reči su ugled,percepcija,kredibilitet,poverenje , sloga i obostrano razumevanje zasnovano na istinitom i sveobuhvatnom obaveštavanju.

SADRŽAJ

1 UVOD 2
2 MARKETING PLANIRANJE 3
3 ODNOSI SA JAVNOŠĆU KAO DEO PROMOCIONOG MIKSA 6
4 Planiranje odnosa sa javnošću – Montenegro stars hoteli 9
5 ZAKLJUČAK 12
6 IZVORI I LITERATURA 13


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:08 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Međusobna povezanost odnosa sa javnošću, medija i marketinga derrick 0 2,555 10-02-2014 01:12 AM
zadnja poruka: derrick
  Mk440 marketing planiranje - primer marketing plana derrick 0 1,957 12-01-2013 11:53 AM
zadnja poruka: derrick
  Odnosi s javnošću kao činilac uspeha u tržišnom poslovanju derrick 0 2,121 12-01-2013 11:39 AM
zadnja poruka: derrick
  Izgrađivanje i unapređenje partnerskih odnosa subjekata bezbednosti sa građanima Maja 0 2,174 19-02-2012 07:21 PM
zadnja poruka: Maja
  Internet i nove tehnologije u odnosima s javnošću - primjer lokalne samouprave Maja 0 2,966 19-02-2012 06:59 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: