Otkrovenje u ogledalu probudjene svesti Rastka Petrovića

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,089
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Otkrovenje u ogledalu probudjene svesti Rastka Petrovića
УВОД

Растко Петровић (1898 — 1949) припада групи писаца који су се огласили непосредно после Првог светског рата и образовали језгро српских модерниста. Добровољац је у рату, повлачи се са војском преко Албаније, у Паризу завршава средњу школу, после рата и правни факултет. Упоредо студира књижевност и историју уметности. Био је радознала и динамична природа. Још у току студија повремено долази у Србију пропутовавши све њене крајеве ("Отаџбина је тако огромна, фантастична"). Пошто је завршио права, коначно долази у Србију и поново обилази крајеве у Србији, Македонији, Далмацији и Црној Гори. Као дипломатски службеник у Риму путује по Италији, Шпанији, Турској, Француској.

Крајем 1928. године, одлази на путовање по Африци и са тога путовања доноси рукопис будуће путописне књиге Африка (1930). Године 1935. одлази у Америку као дипломатски службеник. То је прилика да пропутује Сједињене Државе, Канаду, Мексико и Кубу. Још као ученик колеџа у Француској помно је читао Бодлера, Верлена, Верхарена, Достојевског, Бергсона. Где год је путовао, обилазио је библиотеке, читао и проучавао. Био је упућен у питања књижевности и сликарства. Занимао се за наивну уметност, посебно афричку. Писао је есеје о сликарству, цртао, скупљао уметничке предмете.

Садржај

УВОД 3
1 Откровења Растка Петровића 4
1.1 Мистерије и тајне постојања у „Откровењу“ 10
ЗАКЉУЧАК 14
ЛИТЕРАТУРА 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:29 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: