Opsta pedagogija deca, mladi i droga

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Opsta pedagogija deca, mladi i droga
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


ISTRAŽIVANJE BOLESTI ZAVISNOSTI MEĐU ŠKOLSKOM DECOM I OMLADINOM U OPŠTINI KIKINDA

(preliminarni podaci)

Tokom marta i aprila 2005.godine Zavod za zaštitu zdravlja Kikinda je, u saradnji sa osnovnim i srednjim školama i uz podršku Tima za borbu protiv bolesti zavisnosti koji deluje pri SO Kikinda, sproveo istraživanje zastupljenosti i raširenosti bolesti zavisnosti među školskom decom i omladinom, uzrasta 12-19 godina. Istraživanje je sprovedeno putem anonimnog anketnog upitnika, na uzorku od preko 44% učenika šestih, sedmih i osmih razreda 6 kikindskih i 9 seoskih osnovnih škola opštine, kao i uzorku od 42% učenika u 4 generacije svih srednjih škola u Kikindi.
Glavna tema istraživanja je bila zastupljenost i učestalost upotrebe duvana, alkohola i psihoaktivnih supstanci, ali su istraživana i druga obeležja, koja bi eventualno mogla imati uticaja na otpočinjanje i usvajanje štetnih navika kod mladih. U tom smislu istraživani su: socijalno-ekonomske karakteristike porodica anketiranih učenika, uspeh u školi, način na koji provode slobodno vreme, ritam rada i odmora, bavljenje fizičkim aktivnostima, odnosi u porodici i sa društvom, elementi mentalnog zdravlja, odnos prema školi, planovi za budućnost. (Moguće uzročno-posledične veze obeležja, koja odlikuju način i uslove života učenika, sa pojavom neke od bolesti zavisnosti tema su opsežnije analize ovog istraživanja, čiji će rezultati biti objavljeni početkom sledeće školske godine).
Ovom prilikom dajemo prikaz pojave i raširenosti zloupotrebe duvana, alkohola i grupe najpoznatijih psihoaktivnih supstanci među mladima, sa posebnim osvrtom na razlike prema polu, uzrastu i sredini iz koje su učenici (grad, selo), a među srednjoškolcima i razlike u odnosu na pojedine škole...

Zastupljenost i raširenost pušenja duvana


Na pitanje da li su ikada u životu probali da puše bar jednu cigaretu, 213 (23%) učenika osnovnih škola je odgovorilo potvrdno. Cigarete su češće probali dečaci (27%) u odnosu na devojčice (19%).
Uzrast kada su popušili svoju prvu cigaretu je najčešće od 12-14 godina (14%), sa podjednakom učestalošću u sve tri godine. Međutim, ni u ranijim godinama nije retko prvo probanje cigarete: sa 10 i 11 godina oko 6%, a pre desete godine 3% osnovaca.
Dečaci su eksperimentisali sa cigaretama u ranijem uzrastu (polovina u periodu 10-12 godina) u odnosu na devojčice (polovina sa 12-13 godina). Učenici seoskih škola su probali da puše u mlađem uzrastu u odnosu na učenike iz gradskih škola: u uzrastu od 10-11 godina u selima je prvi put probao cigaretu svaki treći a u gradu svaki šesti anketirani učenik.
Među onima koji su ikada u životu probali da puše, dve trećine učenika nisu nastavili, a mali broj učenika su pušili neko vreme pa su prestali. Ukupno 56 učenika (6%) osnovnih škola su, ipak, usvojili ovu naviku i u vreme sprovođenja ove ankete puše, povremeno ili često. Veći je procenat pušača među dečacima (8%), nego među devojčicama (4%) - svi koji puše, povremeno ili češće. U odnosu na učestalost: svakodnevno puši 2% osnovaca, najmanje nedeljno ali ne svakoga dana puši, takođe, oko 2%, dok je učenika koji puše ređe (mesečno ili u posebnim prilikama godišnje) oko 2,5%...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:30 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Obrazovanje - opšta obeležja derrick 0 1,313 06-03-2014 12:47 AM
zadnja poruka: derrick
  Uloga nagrade u vaspitanju predškolskog deteta - predškolska pedagogija Maja 0 2,720 23-02-2012 03:25 PM
zadnja poruka: Maja
  Socijalna pedagogija Maja 0 2,388 23-02-2012 03:20 PM
zadnja poruka: Maja
  Komparacija osnovnih škola kod nas i u Austriji - pedagogija Maja 0 1,801 23-02-2012 02:49 PM
zadnja poruka: Maja
  Potrebe i mogućnosti osavremenjivanja nastavnog procesa pedagogija sa psihologijom Dzemala 0 2,079 13-04-2011 12:34 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: