Odliv mozgova iz Srbije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Odliv mozgova iz Srbije
UVOD

Reč "kapital" za veliki broj ljudi predtavlja gotovinu, bankovni račun, preduzeće, deonice ili nekretnina. Zaista, sve to i jesu oblici kapitala i sredstva koja su rezultat prihoda tokom vremena. Međutim, postoje i nematerijalni oblici kapitala. Znanja i veštine takođe predstavljaju oblik kapitala. Kao i ostale imovine, oni se najčešće gledaju kao rezultat dividende kroz vreme. Obrazovanje i obuka (kao i izdatak na zdravlje) se smatraju ključnim investicijama s obzirom na formiranje ljudskog kapitala. Oni će stvoriti privatni povraćaj i dobit, odnosno, u kasnijoj fazi će rezultirati boljim zapošljavanjem i dovesti do većeg dohotka. Oni se takođe vide kao presudni faktori koji utiču i od značaja su za obavljanje nivoa nacionalne ekonomije. Budući da je rast u današnjem društvu i privredi na mnogo višem stepenu nego ranijih godina, usled brojnih inovacija, time se i znanje, kao i ulaganje u znanje smatra važnijim nego ikada.

Najznačajniji resurs današnjice je znanje. A kako i ne bi bilo, kad je dokazano da je ukupno ljudsko znanje nastalo od 1900. godine udvostručeno do 1950. godine. Od tada se celokupno ljudsko znanje udvostručava svakih pet do osam godina. Ovaj fascinantan podatak, osim što sam po sebi predstavlja zanimljivost, ima neslućene implikacije na naš svakodnevni život, privatni i poslovni. Na privatnom planu ova „eksplozija” znanja ima za posledicu da zemlje i pojedinci kojima su novoosvojena znanja na raspolaganju stiču velike potencijale za kontinuirano povećanje životnog standarda, kvaliteta života i bogatstva uopšte. Na poslovni život pojedinca, organizacije, države i sveta posmatrano u celini, ove ogromne, ubrzane i svakodnevne promene utiču na način koji će u svakom pogledu i značajno izmeniti dosadašnji način života.

Sadržaj

UVOD 1
1.1 Odliv mozgova 3
1.1.1 Uloga obrazovanja 5
1.1.2 Permanentna edukacija 5
1.2 Srbija kao društvo znanja 6
1.3 Odliv mozgova iz Srbije 8
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:35 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Saradnja fudbalskog saveza Srbije sa državnim i međunarodnim organima derrick 0 2,488 04-06-2013 11:42 PM
zadnja poruka: derrick
  Vaterpolo - Projektni rad iz NT210 – Poslovna etika i komunikacija derrick 0 2,227 03-06-2013 03:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Aktivan životni stil iz ugla velnesa derrick 0 3,506 08-02-2013 12:55 PM
zadnja poruka: derrick
  Ekstrakcija šećera iz rezanaca repe difuzijom derrick 0 2,321 08-02-2013 12:27 PM
zadnja poruka: derrick
  Biljni i životinjski svet Srbije Maja 0 3,676 20-07-2012 04:04 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: