O lepom i uzvisenom-Imanuela Kanta

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
O lepom i uzvisenom-Imanuela Kanta
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Biografija Imanuela Kanta

Imanuel Kant (1724 – 1804) rođen je u Koenigzbergu, glavnom gradu Pruske kao četvrto od ukupno devetoro dece oca Johana i majke Ane Regine Porter. Iako kršten kao Emanuel, pod uticajem učenja hebrejskog, menja ime u Imanuel. Ceo život je proveo u svom rodnom gradu ili njegovoj okolini. U školi ni po čemu nije bio poseban kao učenik.

Izučavao je filozofiju Lajbnica i Volfa. Smrt njegovog oca Johana (1746.) prekida njegovo studiranje, međutim on postaje privatni tutor po gradovima u blizini Koenizberga i nastavlja sa svojim školskim istraživanjima. Kant se nikad nije ženio. Uvek je pokazivao živo interesovanje za sve što se oko njega dešavalo. Često je zbog nestrpljenja nije mogao kod kuće da sačeka pismonošu koji mu je donosio novine, već bi mu polazio u susret. Oduševljavao se oslobodilačkim ratom u Severnoj Americi i pogotovo francuskom revolucijom. Bio je veoma društven. Podjednako je uživao u muškom i u ženskom društvu, na oba mesta je najčešće vodio glavnu reć. Šala i duhovitost mu nisu bili strani, uprkos ustaljenom mišljenju da se dubokoumna učenost obično ispoljava na račun veselosti i društvenosti. 1749. godine izdaje svoje prvo filozofsko delo. Njegova glavna dela su tri kritike: Kritika čistog uma, Kritika praktičnog uma i Kritika moći suđenja. Na samom početku svog stvaranja, kretao se pre svega u oblastima prirodno-matematičkih nauka, da bi tek kasnije pod uticajem Rusoa počeo da se interesuje za humanističko-društvene nauke, pre sveka za oblast morala, religije i estetike.

Kant nije preterano mario za umetnost, njegovi biografi navode da je gole zidove njegove skromno nameštene radne sobe, ukrašavala samo jedna Rusoova slika. Kant je uvek bio samokritičan, ako bi se odrekao nekog stava iz bilo kog razloga, uvek je imao hrabrosti da promeni svoje mišljenje i da to i obrazloži...

S A D R Ž A J


I Kratka biografija Imanuela Kanta……………………………….2
II Kantova estetika………………………………………………...3
III O lepom i uzvišenom…………………………………………..6
IV Zaključci o lepom i uzvišenom………………………………..12
V Literatura……………………………………………………….13


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:56 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: