Novi proizvodi - faktor rasta i razvoja preduzeća

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Novi proizvodi - faktor rasta i razvoja preduzeća
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.


UVOD


Tržišno komuniciranje jedna je od značajnih pretpostavki uspešnog poslovanja preduzeća u tržišnoj privredi. Marketinška orijentacija preduzeća podrazumeva usmerenost ka potrošaču u cilju prepoznavanja i zadovoljavanja njegovih potreba kako bi preduzeće efikasno upravljalo sredstvima i ostvarilo željeni profit. No, pored toga što je potrebno imati pravi proizvod, na pravom mestu, u pravo vreme i po odgovarajućoj ceni, preduzeće treba o tome i da obavesti svoje postojeće i potencijalne kupce. Preduzeće komunicira sa svojim kupcima uz pomoć nekoliko osnovnih oblika marketinškog komuniciranja. To su: lična prodaja, privredna propaganda (oglašavanje), unapređenje prodaje i publicitet (odnosi s javnošću). Svaki od navedenih oblika komuniciranja ima posebne karakteristike, čije poznavanje omogućava efikasno upravljanje oblicima komuniciranja, kao i postizanje maksimalne efikasnosti uloženih sredstava. Takođe, različiti proizvodi i usluge, kao i različite kategorije kupaca i potrošača zahtevaju i različite načine komuniciranja s njima. Upravo izučavanje tih specifičnosti pojedinih oblika komuniciranja, kao i razlika u načinu komuniciranja s različitim kategorijama kupaca predstavlja osnovni sadržaj ovog rada.

Uporedo sa marketingom, važnost marketing komunikacija se svakim danom sve više povećava. Marketing komunikacija predstavlja ključnu komponentu modernog marketinga, koja obuhvata sve komunikacijske aktivnosti između organizacije i njenih ciljnih grupa, svako sa svojim interesima, predrasudama i predispozicijama, u svim situacijama koje se odnose na realizaciju marketinga. Marketing komunikacija kao komunikacija jedne organizacije sa ciljnim grupama iz njenog okruženja, a u cilju povećanja rezultata prodaje, presudna je za uspešno funkcionisanje bilo koje organizacije. U ciljeve marketing komunikacije spadaju:
• Informisanje potencijalnih i sadašnjih kupaca o svojim proizvodima, uslugama iuslovima prodaje;
• Uveravanje ljudi da izaberu određeni proizvod, da kupuju u određenim prodavnicama, da posećuju određene dogadaje i sl.;
• Podsticanje akcije kod kupaca i usmeravanje njihovog ponašanja prema ponudi konkretne organizacije.

Sadržaj

UVOD 3
1.1 Proizvod 4
1.2 Novi proizvod i njegovo okruženje 5
1.2.1 Faktori koji diktiraju nužnost stalnog razvoja proizvoda 6
1.3 Razvijanje novog proizvoda 8
1.3.1 Testiranje novog proizvoda 9
1.4 Promocija i pozicioniranje novog proizvoda 10
1.4.1 Strategija proizvoda i promocije 13
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:12 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Strategija razvoja preduzeca proširenje i modernizacija proizvodnje metalnih konstru zekan 0 2,420 09-09-2010 04:26 PM
zadnja poruka: zekan
  Organizacije preduzeca Vesnica 0 2,144 01-07-2010 10:19 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Strategija razvoja preduzeca proširenje i modernizacija proizvodnje Vesnica 0 1,361 01-07-2010 10:18 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Sredstva poslovanja preduzeca Vesnica 0 1,419 30-06-2010 08:49 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: