Nezaposlenost u vojvodini

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
mat.dipl5 Nije na vezi
Member
***

Poruka: 245
Pridružen: Sep 2010
Poruka: #1
Nezaposlenost u vojvodini
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

УВОД

Структура и обим незапослености у Војводини и уопште у Србији су попримили размере које представљају тежак политички, економски и социјални проблем. Постаје један од најкрупнијих проблема друштва, који поприма и светске размере. Јавља се у свим временима и свим друштвеним системима, али у савременим условима показује тенденцију сталног раста. Њено проучавање је веома битно, јер је она један од кључних показатеља стања одређеног привредног система. Број запослених се врло споро повећава, док број незапослених у последњих десет година стално расте, нарочито крајем лета када је изражено пријављивање на евиденцију незапослених особа након завршетка одређеног школовања. Неусаглашеност области образовања и запошљавања, недовољан увид у мрежу образовних институција и непознавање стања на тржишту рада, воде ка могућем погрешном избору средње школе од стране ученика, што касније одређује њихово место на тржишту рада. Са друге стране, завршетак школовања и оспособљавање за одређено занимање и обављање послова, односно стицање одређене титуле или звања, не значи и добијање коначног радног места или крајње опредељење, јер модерно тржиште рада нуди нове изазове и захтеве који траже стално усавршавање и стицање нових знања и вештина у складу са данашњим потребама. У ситуацијама екстремне незапослености послодавци су у позицији да могу бирати радну снагу са евиденције незапослених лица и истовремено држати незапослене у сталном страху од могућег губитка посла. Ситуацију додатно отежавају рад на црно, али и отпуштање радника услед процеса приватизације, стечаја и ликвидације предузећа, као и недостатак правне регулативе, који за последицу има често нередовно исплаћивање зараде, неосновано смањивање зараде или чак не исплаћивање исте или не уплаћивање доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, здравствено осигурање и осигурање за случај незапослености.Sadržaj:

У В О Д 1
1. ДЕФИНИСАЊЕ ПОЈМА НЕЗАПОСЛЕНОСТИ 2
1.1. Облици незапослености 2
1.2. Узроци незапослености 3
1.3. Последице незапослености 4
2. ЕВИДЕНЦИЈА И УТВРЂИВАЊЕ ОБИМА НЕЗАПОСЛЕНОСТИ 5
2.1. Мерење незапослености 5
3. НЕЗАПОСЛЕНОСТ У ПРИВРЕДИ СРБИЈИ 6
3.1. Мере за смањење незапослености у 2008 години 7
ЗАКЉУЧАК 9
ЛИТЕРАТУРА 10


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:16 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Privredni ciklus i nezaposlenost derrick 0 1,124 29-08-2013 01:45 PM
zadnja poruka: derrick
  Nezaposlenost i razvijenost tržišta rada u Hrvatskoj i EU Maja 0 3,204 27-07-2012 02:54 PM
zadnja poruka: Maja
  Uticaj svetske ekonomske krize na nezaposlenost Maja 0 1,208 17-02-2012 09:55 PM
zadnja poruka: Maja
  Nezaposlenost 2 Maja 0 756 17-02-2012 01:43 PM
zadnja poruka: Maja
  Nezaposlenost u republici Hrvatskoj Dzemala 0 2,928 07-08-2011 12:24 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: