Neuronske mreze

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Neuronske mreze
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Suština inteligencije ali i mogućnost konstruisanja "inteligentnih mašina" koje bi mogle samostalno da rade, oduvek je privlačila ljude. Još su se mislioci u antičkoj Grčkoj bavili pitanjima inteligencije, znanja i pravilnog zaključivanja. Vekovima kasnije, Lajbnic i Paskal pokušavali su da konstruišu mehaničku računsku mašinu za sabiranje. Tridesetih godina prošlog veka, objavljeni su radovi iz oblasti matematičke logike i iznošene mogućnosti konstruisanja univerzalnog transformatora informacija. Međutim, tek nekih dvadesetak godina kasnije, tačnije pojavom prvih računara, možemo govoriti o "inteligentnim mašinama".
U početku su se računari koristili uglavnom za izvršavanje računskih operacija ali vrlo brzo je uočeno da oni mogu mnogo više, pa čak i da preuzmu vršenje određenih intelektualnih operacija. Povoljni rezultati istraživanja naveli su neke od naučnika da daju preuranjene izjave kako se ubrzo može konstruisati "misleća mašina" ili "elektronski mozak".
Ova konstatacija bliska je i tzv. Tjuringovoj tezi, poznatoj u računarskim naukama, koja tvrdi da sve ono što može da se izračuna pomoću bilo koje mašine, uključujući na ovaj način i mentalne procese u mozgu, takođe može da se izračuna i pomoću personalnih računara, pa se inteligencija svodi na iznalaženje dovoljno dobrog programa za njih.
Polazeći od ovakvog načina razmišljanja, može se malo bolje razumeti kakvu su predstavu pioniri u ovoj oblasti imali o veštačkoj inteligenciji. Pedesetih godina XX veka smatrali su da će računari vrlo brzo postati šampioni sveta u šahu, da će otkriti i dokazati neku novu i značajnu matematičku teoremu kao i da će pisati takvu muziku koja će doživeti sve pohvale muzičkih kritičara. Smatrali su i to da će većina teorija u psihologiji biti u formi kompjuterskih programa. Zato je polovinom prošlog veka veštačka inteligencija bila je između fantastike, mašte, potencijalnih mogućnosti i praktičnih ostvarenja ...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:48 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Neuronske mreže - hr Maja 0 3,987 16-03-2012 04:06 PM
zadnja poruka: Maja
  Neuronske mreže feed forward tipa Dzemala 0 2,427 28-08-2010 11:46 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Semantičke mreže u procesiranju prirodnog jezika Dzemala 0 2,705 17-07-2010 07:11 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Sekvencijalne mreže -n Dzemala 0 3,434 17-07-2010 07:10 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Programabilne logičke mreže -n Dzemala 0 4,243 17-07-2010 07:03 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: