Nestajanje biljnih i životinjskih vrsta

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,085
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Nestajanje biljnih i životinjskih vrsta
UVOD

Ljudski rod, kao i sve što ga okružuje, čini sastavni deo prirode. On je u svojoj evoluciji sve više saznavao i na različite načine koristio prirodna dobra koja su mu bila na raspolaganju - mineralna dobra i živi svet. U svom razvoju postigao je izvanredan napredak, spoznao mnoge tajne prirode, ovladao moćnim sredstvima, unapredio uslove sopstvenog života, produžio sopstveni životni vek. Trend napretka se nastavlja i kao takav je svojstven ljudskoj vrsti. U procesu razvoja i napredovanja, ljudske aktivnosti su u velikoj meri imale i destruktivno dejstvo na određene prirodne procese, što povratno preti da ugrozi opstanak i same ljudske vrste na zemlji. To se, pored ostalog, odnosi i na još uvek nazaustavljiv tok smanjenja biološke raznovrstnosti - smanjivanje biljnih i životinjskih vrsta.

Radi se procesu koji je globalnog karaktera. Sa tog aspekta, i organizovan način sprečavanja i usporavanja smanjivanja biološke raznovrsnosti, odnosno potrebe njenog očuvanja i unapređenja, polazi od međunarodnog nivoa, da bi se sprovodio na nacionalnom ili regionalnom nivou.
Predmet ovog rada biće upravo pomenuti proces, tj., nestajanje biljnih i životinjskih vrsta. Osnovni cilj rada jeste da prikaže i objasni navedeni proces, odnosno uzroke nestajanja biljnih i životinjskih vrsta, navede neke od najugroženijih vrsta kao i preduzete mere kojima se nastoji sprečavanje izumiranja biljaka i životinja.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Nestajanje biljnih i životinjskih vrsta 3
ZAKLJUČAK 5
LITERATURA 6


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04-02-2014 11:23 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Reintrodukcija endemčnih vrsta derrick 0 789 23-08-2013 02:23 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: