Nenasilna komunikacija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Nenasilna komunikacija
UVOD

„Komunikacija je vrsta interakcije - odnos među jedinkama... to je emitovanje i primanje znakova, bilo da su ti znakovi signali ili simboli, bilo da je komunikacija dvosmerna ili jednosmerna. Komunikacija među ljudima se ostvaruje pre svega verbalno, ali „i slikama, shemama i drugim arbitrarnim znakovima povezanim sa rečima. Važna vrsta ljudske komunikacije je i neverbalna komunikacija, koja koristi neverbalne zankove. I ona može imati simboličku funkciju, ali je pre svega njena funkcija signalna (ekspresivna)“. Značaj komunikacije „teško je prenaglasiti. Bez nje ljudima ne bi bilo moguće da se povezuju, da preduzimaju kooperativne poduhvate ili da napreduju u ovladavanju fizikalnim svetom“.

Komunikacija je prenošenje iskustvenih sadržaja putem znakova, bilo da su to simboli, signali ili njihova kombinacija. Cilj komunikacije može biti samo prenošenje datog sadržaja ali i ostvarivanje sasvim određenog uticaja na ponašanje druge osobe. Osnovni elementi koji su neophodni da bi se obavio čin komuniciranja su: pošiljalac (komunikator), primalac (recipient), kanal (sredstvo prenosa), poruka i efekat poruke na onoga koji je prima. Priroda komunikacije je višefunkcionalna, ona je primarno sredstvo da se postignu određeni ciljevi.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Nenasilna komunikacija 3
1.1 Pojam nenasilne komunikacije 3
1.2 Proces i modeli nenasilne komunikacije 4
1.3 Tehnike nenasilne komunikacije 6
ZAKLJUČAK 7
LITERATURA 8


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:49 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Seminarski rad - Komunikacija kao igra erik_bananamen 0 2,667 14-05-2011 01:33 PM
zadnja poruka: erik_bananamen

Skoči na forum: