Nedostatak kadrova kao problem razvoja turizma CG

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
VS1 Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 5,345
Pridružen: Aug 2009
Poruka: #1
Nedostatak kadrova kao problem razvoja turizma CG
Maturski, maturalni, seminarski, diplomski i master radovi iz turizma.

Šta je to kadar, ili šta su to kadrovi?
Kadar, kadrovi znače osnovni sastav radnika neke ustanove ili organizacije ili preduzeća i sl. Izraz kadrovi u Crnoj Gori je novijeg datuma, pre se koristio izraz–personal, radnici, službenici i sl. Pojam kadrovi obuhvata tri grupe ljudi:

- osobe u pripremi za rad,
- osobe na radu, zaposlene (na poslu) i
- osobe pre odlaska u penyiju i slično.

Iz posljednje definicije vidljiva je sličnost definicije obrazovanja i kadrova (obrazovanjem se ukratko pripremaju osobe za samostalan ili timski rad).

Obrazovanje je glavno oruđe, alat, turizma.

Metod rada


Metod ovog seminarskog rada je raznolik, u vecem delu rada preovladava opisno prikazivanje i objašnjavanje svih elemenata seminarskog rada. Primeri su deo ovog seminarskog rada jer se opisnim prikazivanjem i objašnjavanjem nece sve reci, pa se primeri koriste kao prikaz i opis teme ovog seminarskog rada.

Zbog velike popularnosti problematike ovog seminarskog rada literature ima na pretek, i u ovom seminarskom radu je korištena raznorazna literatura, pomocu koje možemo videti kako neki drugi ljudi vide ovu problematiku, na koji nacin mogu da postignu najbolje rezultate i veliku uspešnost u ovoj problematici. Takode iz literature možemo da vidimo i razne primere, pomocu kojih dolazimo do sopstvenih zakljucaka ili pak koristimo te primere da bi nešto dokazali ili nešto prikazali. Takode iz literature možemo da izvucemo i da prikažemo negativne elemente ove problematike, kako ne treba raditi, cega se treba cuvati i sl.

Definisanje turizma kao vodeće grane XXI veka

Naučno-tehnički progres, razvoj transportnih sredstava, povećanje nivoa kulture i nivoa standarda uslovili su razne promjene u društvenim kretanjima, utičući time i na razvoj turizma. S obzirom na prosječne godišnje stope rasta, koje bilježi u drugoj polovini prošlog vijeka, turizam predstavlja privrednu granu, koja ostvaruje stalni rast. Značaj turizma se ogleda i u njegovoj uskoj povezanosti sa nizom djelatnosti, kao što su: saobraćaj, kultura, zdravstvo, politika, itd.

Autori imaju različita gledišta na kretanje turizma u budućnosti. Neki autori daju dosta pesimistička, odnosno optimistička predviđanja razvoja turizma u narednom periodu. Ipak, svi se slažu u svojim prognozama, da turizam u budućnosti zavisi od razvoja graničnih područja. Veličina i struktura stanovništva, ekonomski potencijal, tehnološke inovacije, politička i kulturna kretanja predstavljaju najčešće navedene faktore od kojih zavise pravci razvoja turizma u narednom periodu. "Budućnost turizma zavisit će u većoj mjeri od faktora izvan ovog fenomena, nego od faktora u njemu samome" .

S obzirom da postoje različita mišljenja autora o ključnim faktorima razvoja turizma u budućnosti, u kojima svaki iz svog ugla predviđa mogući razvoj situacije, ovdje navodim stanovišta autora, za koje smatram da imaju najobuhvatniji pristup. Cooper i Middleton navode sledeće faktore, od kojih zavisi razvoj turizma:

- ograničenja rasta tržišta;
- kvalitet, obnova destinacije i diferencijacija;
- odgovorni ili socijalni marketing;
- promjena političkih struktura;
- promjena distribucije u turizmu (kretanje razvoja naročito od sjevera prema jugu).


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02-07-2010 07:03 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Razvoj seoskog turizma - Turizam Dzemala 0 3,694 15-04-2011 10:17 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Održivi razvoj turizma i životne sredine u Podgorici - Turizam i hotelijarstvo Dzemala 0 2,785 25-03-2011 05:40 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Održivi razvoj turizma i životne sredine u Podgorici Dzemala 0 2,260 04-03-2011 09:58 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Održivi razvoj turizma i životne sredine na podrućju opštine Podgorica Dzemala 0 2,647 04-03-2011 09:57 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Mogućnosti razvoja sportskog turizma u Budvi Dzemala 0 2,586 04-03-2011 09:55 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: