Nacionalni park Fruska Gora

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Nacionalni park Fruska Gora
Maturski, seminarski i diplomski radovi iz geografije.

Фрушка Гора представља једну од хорстних планина панонског басена која се налази на југоистоку Војводине, у Срему, на северу Србије. Она је, уједно, и најстарији национални парк у Србији. национални парк Фрушка Гора је основан Законом Скупштине НР Србије 23. Децембра 1960. Године. Основни мотиви оснивања парка су заштита природних лепота, историјских споменика, биљног и животињског света и особина земљишта. Такође један од задатака је и настојање да се становништву пружи могућност одмора и рекреације на за то предвиђеним просторима. Две године касније утврђене су границе националног прака и величине његове територије. При томе су у национални парк уклјучени ростори који до тада нису улазили у нјегове границе Чортановачка шума, Крушедолска шума Гај, шумски комплекс Шидско церје и комплекс Калиште.
Кроз предмет рада, који има за основу: представљање свих туристичких ресурса Националног парка Фрушка: природних (геоморфолошких, хидролошких, климатолошких, биогеографских и др.) и антропогених мотива, као и истраживање материјалне базе и туристичког промета, долазимо до циља који утврђује све туристичке вредности овог националног парка и указује на присуство изванредних потенцијала за развој туризма.

Туристичко-географски положај

Фрушка гора је планина која се налази на југоистоку Војводине, а на северу Србије, између 45˚5' и 45˚15' N и 19˚16' и 20˚15' E. Овај планински венац има упореднички правац пружања и својим положајем представља ниски планински лук који повезује славонске и шумадијске планине. Највећи део Фрушке Горе се налази у Србији, док мали део залази у източну Хрватску, у Вуковарско сремску жупанију. Простире се на дужини од око 75км, а широка је 12-25км. Северну границу Фрушке горе чини ток Дунава, док њена јужна граница иде приближно линијом која везује Шид са Ердевиком, Бингулом, Дивошем, Гргуревцима, Бешеновом, Иригом, Крчедином и Новим и Старим Сланкаменом.

Туристичко-географски положај Фрушке горе, као важан елеменат туристичке валоризације, веома је повољан. Ту повољност, пре свега, условљава укљученост ове планине у сложен систем саобраћајница разних категорија и квалитета.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:35 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Nacionalni park Đerdap derrick 0 2,070 06-02-2014 11:39 PM
zadnja poruka: derrick
  Nacionalni parkovi sveta VS1 0 3,352 02-07-2010 05:20 PM
zadnja poruka: VS1
  Nacionalni parkovi u Srbiji Vesnica 0 5,043 17-05-2010 10:31 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Nacionalni park Fruska Gora - turizam Vesnica 0 4,150 17-05-2010 10:19 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Nacionalni parkovi Evrope Vesnica 0 3,071 17-05-2010 10:15 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: