Na pomolu novi mobilni telefoni pod imenom Garmin-Asus

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Jovica
Unregistered

 
Poruka: #1
Na pomolu novi mobilni telefoni pod imenom Garmin-Asus
Kompanija Garmin, proizvođač uređaja sa sistemom za globalno pozicioniranje (GPS), planira da u saradnji sa ogrankom za proizvodnju mobilnih telefona kompanije Asustek Computer stvori novu marku pametnih telefona Garmin-Asus.

Dve kompanije će udruženim snagama ponuditi pametne telefone na kojima će biti operativni sistemi različitih proizvođača, uključujući Microsoftov Windows Mobile, Linux i Googleov Android, objavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Tajpehu.

Garmin-Asus će se nadmetati s popularnim uređajima kao što su iPhone i T-Mobileov G1 tako što će se specijalizovati za usluge na bazi lokacije (location-based services, LBS).

Namjera dvaju partnera je da prvi zajednički proizvod ponude u prvoj polovini ove godine. Biće to Garmin-Asus Nuvifone G60, osvježena verzija originalnog modela Nuvifone G60 čiju je proizvodnju Garmin prošle godine poverio Asusteku. Novi Garmin-Asus telefon biće zvanično najavljen na kongresu Mobile World koji će se uskoro održati u Barceloni.

„Radili smo zajedno s Asustekom na dizajniranju Nuvifonea G60 i zahvaljujući dobroj saradnji odlučili smo da pokrenemo zajednički projekat Garmin-Asus“ rekao je Min Kao, predsednik upravnog odbora Garmina.

Asustek proizvodi mobilne telefone od 2001. godine a među njima je i nekoliko pametnih telefona s operativnim sistemom Linux ili Microsoft Windows.

„Sada će svi naši istraživačko-dizajnerski kapaciteti stvarati proizvode pod imenom Garmin-Asus“, rekao je Džoni Ši, predsjednik upravnog odbora Asusteka. Asustek će zato svoju paletu mobilnih telefona postepeno ugasiti.

Predsednici obije kompanije izjavili su da će težište njihovih proizvoda biti na uslugama na bazi lokacije što će ih učiniti različitim od proizvoda konkurentskih kompanija.

Među ovim uslugama biće prikazivanje mapa s informacijama o kućama prijatelja i uputstvima kako se stiže do zadatih odredišta, kao i detalja koji su povezani s trenutnim položajem korisnika i mjestom na koje se uputio, poput stanja saobraćaja, termina bioskopskih predstava i slično.

Na pitanje nije li trenutak za pokretanje nove robne marke loše izabran, s obzirom na aktuelnu ekonomsku krizu, predstavnici obe kompanije odgovorili su da je u teškim vremena potrebno čak i više proizvoda koji se razlikuju od drugih.
-[Slika: 9apush.jpg]
12:18 AM
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Koji mobilni telefon imate? Jovica 2 6,052 23-05-2009 08:15 PM
zadnja poruka: seraphim
  LG prikazao prvi providni mobilni telefon Jovica 0 3,902 23-05-2009 01:07 AM
zadnja poruka: Jovica

Skoči na forum: