Muzičko pamćenje kod dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta-razvoj

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,097
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Muzičko pamćenje kod dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta-razvoj

УВОД


Музика је део свакодневице савременог човека. Она има важну и незамењиву улогу у нашем животу. У раном детињтву музика може да умири и утеши узнемирено дете. Музика утиче на људе; доприноси развоју емоција, подстиче људску машту. Колико ће музика значити појединцу зависи од тога колико је сшреман да се препусти њеном непосредном деловању и посвети трагању за непознатим у њеном особеном говору. Сигурно је, такође, и то да је зближавање човека и музике искреније и дубље када се први доживљаји и искуства стекну у најранијој младости.

Музика је разноврсна у изразу, њу одликује непосредност и снага деловања. И деца, али и одрасли је радо слушају, радо певуше, радо свирају, ако су у прилици. Основна средства музичког израза су: ритам, мелодија, хармонија, тонске боје, динамика, темпо. Људска машта је, разигравајући се у свакој од наведених оеобеноети појединачно, преплићући их у безброј варијанти, остварила невероватно богат свет музичких боја и облика, отварајући, сваким новим решењем, још неиспитане могућности за даља трагања и стварање.

Основе које подстичу радозналост и љубав према музици стичу се у раном детињтву. Нека истраживања су показала, да деца која дуже бораве у вртићу имају већи ниво музичких способности у каснијем животу. Зато предшколско васпитање и образовање има значајну улогу у васпитавању и образовању детета и развоју свих, па и музичких способнсти. Предшколски период је припрема за што лакше укључивање детета у школски систем, али основа за даљег образовања у различитим подручјима, па тако и музичког образовања.
Рад на музичкој едукацији деце предшколког и основношколског узраста није лак посао. Напротив стицање основних музичких знања и развој музичких способности је сложен посао за сваког музичког педагога. Он се састоји од неколико области које морају бити у складу једна са другом: певање, слушање музике, извођење музике, дечије игре. У свим сегментима рада, од изузетне важности је познавање развоја дечијих чула и развоја мишљења и памћења, како општег тако и ужег – музичког памћења.

С А Д Р Ж А Ј

УВОД 3
1. Музички развој деце од рођења до поласка у школу 4
1.1 Развој перцепције 6
1.1.1 Развој слуха 7
1.1.2 Развој вида 8
1.1.3 Однос између слуха и вида 8
1.2 Развој пажње 9
2. Музичко памћење 10
2.1 Развој памћења код деце 10
2.2 Фактори развоја музичког памћења 12
2.3 Значај музичког памћења 14
2.4 Технике развоја музичког памћења 15
ЗАКЉУЧАК 18
ЛИТЕРАТУРА 19


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:17 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Komunikacija dece kroz igru derrick 0 2,382 06-03-2014 12:57 AM
zadnja poruka: derrick
  Područje aktivnosti za razvoj govora derrick 0 1,998 06-03-2014 12:42 AM
zadnja poruka: derrick
  Priprema dece za polazak u školu derrick 0 3,716 06-03-2014 12:28 AM
zadnja poruka: derrick
  Razvijanje komunikacijskih sposobnosti dece predškolskog uzrasta derrick 0 2,353 06-03-2014 12:27 AM
zadnja poruka: derrick
  Upotreba slikovnica u razvoju govora dece predskolškog uzrasta derrick 0 2,614 27-02-2014 03:38 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: