Muskarci srecniji od zena?

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Jovica
Unregistered

 
Poruka: #1
Muskarci srecniji od zena?
[Slika: v133489p0.jpg]

Ako je verovati rezultatima istraživanja, objavljenim u britanskom časopisu Journal of Happiness , žene su osuđene da u zrelijim godinama - budu nesrećne. Istraživači tvrde da žene svoje odraslo životno doba počinju srećnije od muškaraca ali od 48. godine pa nadalje ulaze u "zonu nezadovoljstva i mrzovolje".

Sociolog Anke Planjol sa Univerziteta Kembridž i ekonomista sa američkog Univerziteta Južne Kalifornije, upoređivali su rezultate dva potpuno odvojena istraživanja - jednog koje je sadržalo informacije o aspiracijama i talentu i drugog s podacima o zadovoljstvu i sreći.

Zaključili su da nivo osećanja sreće s početkomu srednjeg životnog doba opada zbog neispunjenih želja i ambicija.

Čini se da su žene u ranom životnom dobu srećne i zadovoljne životom i materijalnim stanjem, dok se muškarci u dvadesetim godinama grčevito bore da ostvare finansijske ciljeve za sebe i svoju porodicu - što ih čini stalno umornim, nezadovoljnim i navodi da se osećaju mizerno.

Međutim, do srednjeg životnog doba muškarci su uglavnom ostvarili svoje finansijske i porodične ciljeve pa ih je to oraspoložilo i učnilo srećnim, dok će žene najčešće početi da se osećaju neostvarenim i nesrećnim.

Samoća ih čini nesrećnim i nezadovoljnim

Autori smatraju da je najvažniji faktor za to što su muškarci, uglavnom, u dvadesetim neoženjeni, dok su žene same u srednjim godinama.

Takođe, brak čini i žene i muškarce srećnim (90 odsto žena i muškaraca se izjasnilo da je želelo brak), što znači da ih samoća zaista čini nesrećnim i nezadovoljnim.

Činjenica je i da će osobe u braku biti u boljoj finansijskoj situaciji. Naravno, sasvim je moguće da bračni život više odgovara muškarcu nego ženi, jer na ženama često stoji celo breme odgovornosti za decu ali i za uspešnu profesionalnu karijeru.

Prilično je zanimljivo da, uprkos činjenici da su istraživači ustanovili da muškarci celog života imaju para koliko i žene, ponekad i više, oni su ipak finansijski manje zadovoljni.

Ovo otkriće povezano je sa ranijim izveštajima da, uprkos činjenice što imaju više para, nove generacije su finansijski nezadovoljnije od prethodnih, siromašnijih.

(FoNet)
03:09 AM
Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Žene imaju strah od oralnog seksa? Anchy-XD 0 4,863 27-09-2011 11:18 PM
zadnja poruka: Anchy-XD
  Šta žene traže od muškaraca? Anchy-XD 0 2,947 07-09-2011 05:58 PM
zadnja poruka: Anchy-XD
  6 najiritantnijih stvari koje čine muškarci i koje nerviraju devojke Anchy-XD 0 2,913 01-09-2011 08:57 PM
zadnja poruka: Anchy-XD
  Muškarci se mnogo znoje Goran 0 2,448 11-08-2011 11:21 AM
zadnja poruka: Goran
  Zašto muškarci odmeravaju devojke? Goran 0 2,847 04-08-2011 10:05 PM
zadnja poruka: Goran

Skoči na forum: