Dzemala
Posting Freak
Poruka: 8,277
|
Motivacija - psihologija rada
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz biologije, psihologije ,filozofije , ekologije, fizike, geografije, Istorije i hemije.
» Ko ima jaku volju, zna da u boks meču ne gubi onaj koji padne već onaj koji ostane da leži. Što znači da čovekov lični uspeh u velikoj meri utiče i na njegovo zalaganje.«
»Za većinu nas najveća opasnost nije u tome što postavljamo previsoke ciljeve –koje ne uspevamo da dostignemo, najveća opasnost za većinu nas je u tome što imamo isuviše skromne ciljeve koje iz dana u dan ostvarujemo.« Po Mikelanđelu
Motivacija je jedna od bitnih faktora koji utiču na efikasnost obavljanja zadatog posla. Sećam se kada sam bila dete govorili su mi da ne treba da težim da radim posao koji volim, nego da volim posao koji radim. Naravno da je retkost tako nešto postići ali nikuda ne idemo ako bar ne pokušamo. Zašto sam odabrala baš ovu temu? Možda zato što o ovoj temi možeš da pišeš koliko god želiš, jer to je deo svakodnevnog i svačijeg života. Svako od nas se bar jednom zapitao zašto ide baš na taj posao,zašto ga ne promeni? Možda istina leži u tome da se neki boje promene pa zato ostaju na jednom istom poslu, a drugi opet misle da nemaju kvalifikaciju za drugi posao..Ovaj niz pitanja je predugačak, pa ga zato i možemo svesti na pitanje šta je to što te motiviše da radiš za jednu organizaciju tokom celog svog radnog veka?
Svako od nas motivaciju doživljava na drugačiji način. Nekog motiviše stalno povećanje plate, ali ne razmišlja o tome da možda poveća i svoj doprinos u svemu tome, nego bi da radi isto i kada mu se “glad” za novcem ponovo poveća da i dobije povećanje za isti posao. Mislim da i povećanje plate ima svoju cenu tipa: ako hoćeš više dobićeš veću ogovornost! Naravno da nije ni to rešenje. Stručnjaci kažu da treba da se svi radnici trebaju sagledati i tada odlučiti šta će ih motivisati da bi postigli ciljeve koje od njih traži organizacija...
SADRŽAJ
UVOD…………………………………………….strana 3
MOTIVACIJA……………………………………strana 4
Davanje veće kontrole zaposlenima……………....strana 6
Ekstinzična i intrinzična motivacija………………strana 7
Tehnike nagrađivanja……………………………..strana 7
Rezime…………………………………………….strana 8
Motivacija u prodaji………………………………strana 9
Zaključak………………………………………...strana 12
PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>>
SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi
LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
|
|
10:40 PM |
|