Motivacija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Motivacija
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Управљање и развој људских ресурса постаје све значајније због новог места и улоге човека у свим друштвеним процесима и у њиховом управљању. Мотивација запослених постаје темељ савременог менаџмента људских ресурса јер се једино изградњом квалитетног мотивацијског система може помоћи организацији да повећа своју конкурентску способност и вредност. Досадашњи концепт мотивацијских техника је недовољно флексибила, па је потребно развити и увести нове, које ће својом разноврсношћу довести до високе мотивисаности и задовољства запослених чиме ће се истовремено остварити успешно пословање. Применом научних достигнућа на подручју мотивације може се знатно допринети повећању мотивације и задовољства запослених. Мотивација запослених није само психолошки и социолошки проблем рада и радног понашања. Узрок одређеног понашања човека је унутрашњи психолошки покретач који га тера на неку активност, па учинак појединца не зависи само од његове способности већ и од његове мотивације. Задатак менаџера је да схвати људску сложеност, мотивацијске теорије и да у зависности од околине изабере и примени материјалне и нематеријалне мотивацијске технике.

Дефинисање појмова

Да би се процес мотивације за рад лакше и обухватније схватио и анализирао потребно је пре свега дефинисати основне појмове : појaм мотива, процеса мотивације и мотивације за рад.
Постоје различита схватања појма мотива, а једно од најчешћих мотиве дефинише као унутрашњу покретачку снагу човека која подстиче и усмерава његово понашање. Мотиви се често поистовећују са потребама, ставовима, интересима, циљевима. У основи сваког мотивисаног понашања стоји потреба које човек постаје свестан и чијем задовољењу тежи.

Мотивација је процес свесног покретања и усмеравања активности човека ка остварењу одређеног циља. Сваки процес мотивације се може објаснити на два начина, у ужем и у ширем смислу. У ужем смислу то је процес који се остварује између потребе и циља. У ширем смислу то је процес од почетка спознаје одређене потребе, схватања њене неопходности, па све до њеног задовољења, чиме се иницира нова потреба. Тако се остварује мотивациони циклус понашања, који се може схватити као круг који почиње јављањем неке потребе, а завршава се остварењем циља. Између потребе и циља се налазе препреке које мотивационим циклусом треба савладати. Код нижих мотива мотивациони циклус је једноставан, док је код виших мотива сложен и садржи низ физиолошких и психолошких трансформација.

Пошто је мотив изазван и активност почне да се остварује може доћи до тога да он буде задовољен и незадовољен. Последице су различите. Стално задовољавање мотива охрабрује личност, она стиче поверење у себе. Незадовољавање мотива доводи до незадовољства човека који губи поверење у себе и пасивизира се.

Може се закључити да су мотиви и циљеви основа сваког мотивисаног понашања, међусобно су чврсто повезани. Мотивација за рад представља систем метода, поступака и радњи којима се подстиче, усмерава и појачава одређено понашање радника у процесу рада у циљу остваривања повољнијих ефеката. У основи сваке мотивације за рад налазе се мотиви. Постоји неограничен број мотива, веома разноврсних по свом карактеру, значају, интензитету, трајности по могућности и начину задовољавања. Због тога постоје различите поделе и систематизације, а најчешћа је подела на : биолошке (урођене, примарне, основне или базалне) и друштвене (стечене, секундарне, изведене).
Биолошки мотиви се заснивају на биолошким потребама ( потреба за храном, водом, сном...). Такође у биолошке мотиве убрајају се и они који почивају на потреби за одмором, кретањем, избегавањем бола, затим ту спада и матерински мотив, сексуални мотив и др. Биолошки мотиви потичу изнутра и постоје код сваког човека. Задовољавање ових мотива је услов опстанка човека и људске врсте.
Социјални мотиви почивају на социјалним односно психолошким потребама. То су стечени мотиви који се стварају у процесу социјализације.Карактеристика социјалних мотива је да се они могу задовољити само у оквиру друштвене заједнице. Незадовољавање тих мотива не угрожава опстанак човека већ доводи до стања психичке напетости док њихово задовољавање олкшава развој и прогрес. Најзначајнији социјални мотиви су : мотив сигурности, мотив за припадањем и љубављу., мотив за самосталношћу и уживањем, мотив за самопотврђивањем и др. Неки биолошки мотиви данас су захваћени процесом социјализације. Остваривање многих биолошких мотива врши се под утицајем друштвених, културних, историјских и других фактора.

Мотиватори

Мотиватори су ситуације и средства којима се активирају или заустављају одређене активности. Они не изазивају неку активност већ је само активирају и усмере. Дакле, они нису узрочници активности него њени подстрекачи и охрабривачи. Потребе постоје и без мотиватора, али је заинтересованост за њихово задовољавање недовољна. Деловање мотиватора појачава те потребе. Често се не прави довољна разлика између мотива и мотиватора иако је реч о појмовима различитог значења. Мотиви су потребе, а мотиватори су средства за задовољење тих потреба.
Мотиватори се називају и стимулатори и подстицаји и деле се на позитивне и негативне. За разлику од позитивних мотиватора који подстичу одређене активности, негативни мотиватори их ометају, успоравају, онемогућавају и отежавају.
За радну мотивацију посебан збачај имају радни мотиватори. Њихово дејство на запослене је неуједначено и зависи од многих фактора и околности. Због тога менаџери морају стално да преиспитују домете могућих мотиватора на мотивацију запослених како би правовремено предузимали потезе који проистичу из промењених околности и промењеног дејства појединих мотиватора. Што се тиче хијерархије мотиватора, они своје место на хијерархијској лествици заузимају у зависности од броја и значаја потреба које се њима могу задовољити. Мотиватор којим се задовољава већи број потреба заузима више место у односу на мотиватор којим се задовољава мањи број потреба. Дакле, позиција мотиватора на хијерархијској лествици зависи од њихове вредности, која је сразмерна њиховим могућностима да задовоље одређене човекове потребе.
Вредност радних мотиватора зависи и од броја запослених на које се одражавају. Што је више запослених на које одређени мотиватор утиче већа је и вредност тог мотиватора.

Развој теорије мотивације

Организацијска искуства још од далеке прошлости показују да су рад, борба или други облици понашања припадника организација покретани врло разноврсним мотивима. Велике војсковође разних времена, као и велики предузетници, знали су да њихове следбенке некад покреће страх, а некад нада, некад опипљива материјална корист, а некад саосећање или осећај припадности, једном дубока сумња, а други пут вера у успех или победу. Ипак, у појединим периодима и појединим врстама организација пренаглашавана је вредност једних мотива на рачун других, обично у функцији неке идеолошке оријентације, организацијске доктрине или пословне филозофије. Тако је у првим деценијама 20. века, у оквиру учења о


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:33 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Motivacija sportista Dzemala 0 3,839 22-06-2010 09:13 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Nagrađivanje i motivacija Vesnica 0 2,231 10-05-2010 10:10 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Motivacija zaposlenika Vesnica 0 1,720 10-05-2010 10:06 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Motivacija zaposlenih, stvaranje uspešnog tima Vesnica 0 2,031 07-05-2010 02:17 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Motivacija derrick 0 2,784 14-10-2009 09:45 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: