Modalni glagoli willwould i njihovi ekvivalenti u srpskom jeziku

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,097
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Modalni glagoli willwould i njihovi ekvivalenti u srpskom jeziku
UVOD

Kontrastivna analiza je naziv za lingvistički metod koji je proizašao iz strukturalne lingvistike, s jedne, i antropološke i biheviorističke lingvistike s druge strane i kojim se preko sistematskog uporednog opisa i proučavanja dvaju ili više jezika otkrivaju eksplicitne sličnosti i razlike u strukturi i upotrebi tih jezika, i to u teorijske, deskriptivne ili praktične svrhe. Među trima užim granama kontrastivne lingvistike, a to su kontrastivna analiza, teorija prevođenja i analiza grešaka, od kojih sve kao sistematski naučni postupci imaju podjednaku važnost i međusobno se dopunjuju, kontrastivna analiza po problemskom potencijalu predstavlja najširu oblast.

Stoga se termini kontrastivna analiza i kontrastivna lingvistika često izjednačavaju ili se pak obuhvataju terminom kontrastivne studije. Mnogobrojne domaće i inostrane studije o kontrastivnoj analizi uopšte, kao i o pojedinim njenim teorijskim i praktičnim pitanjima, očito dokazuju veliko interesovanje za kontrastivnu analizu kao za pristup u proučavanju jezičkih sistema. Problemi koje takvi radovi postavljaju i o kojima diskutuju ukazuju na širinu i raznovrsnost područja delovanja kontrastivne analize na kojem se uspešno rešavaju različita jezička pitanja, kako na polju opšte tako i na polju primenjene lingvistike. U početnim fazama kontrastivna analiza je podrazumevala uporedno proučavanje gramatičkih i fonoloških sistema parova jezika, tj. upoređivanje jezika kao celina. Kasnije, sa daljim razvojem kontrastivnih istraživanja, a pogotovo pod uticajem disciplina kakve su sociolingvistika i pragmatika, osim međujezičkog, naglašava se i mogućnost unutarjezičkog kontrastiranja.

Sadržaj

UVOD 3
1 Modalnost u engleskom i srpskom jeziku 4
2 Modalni glagoli will/would i njihovi ekvivalenti u srpskom jeziku 7
ZAKLJUČAK 22
LITERATURA 25


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:12 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Hrematonimi i pragmatonimi engleskog porekla u srpskom jeziku derrick 0 1,783 13-10-2013 09:43 AM
zadnja poruka: derrick
  Ranko Bugarski - knjiga evropa u jeziku Dzemala 0 2,727 21-08-2011 08:15 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Inkluzivni oblik u ruskom jeziku Dzemala 0 1,645 21-08-2011 07:36 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Društvena tranzicija na srpskom filmu Dzemala 0 1,813 21-08-2011 01:03 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Ranko Bugarski - knjiga evropa u jeziku Dzemala 0 2,499 15-04-2011 07:33 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: