Misljenje

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Misljenje
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


[align=justify]Slozeni psihicki proces - misljenje

To je slozen psihicki proces koji nam omogucuje da upoznamo stvarnost i u njoj se snalazimo, rjesavamo probleme i uvidjamo odnose i veze medju objektima koje smo obuhvatili opazajima. Tumacimo ono sto culima opazamo, sto je omogucilo covjeku da se razvije i sazna mnogo, razvije nauku i tehiku. Kada mislimo, sluzimo se simbolima (opazaji, predstave, rijeci, pojmovi), koji su potrebni da bi uz pomoc onoga sto znamo saznali o onome sto ne znamo. Potrebi su nam relevantni podaci o onome o cemu mislimo. Odnosi koje uspostavljamo mogu biti vazni samo za konkretan slucaj, predstavljati opste zakonitosti ili ne odgovarati stvarnosti i biti pogresni zakljucci. Moramo imati motiv koji zadatak/njegovo rjesavanje cini neophodnim, orjentisemo se da shvatimo problem, analiziramo komponente, izdvaja se najvaznije i dovodi u vezu, odabira se prikladno rjesenje. Ako je adekvatno misljenje se prekida, ako nije trazi se drugo rjesenje ili se odustaje od rjasavanja problema.
Misljenje je povezano sa govorom, ali to nisu jednaki pojmovi. Misljenje je moguce bez govora, za mnoge misli ne nalazimo adekvatan izraz, a neki ljudi istom rijecju oznacavaju razlicite misli.
U toku misljenja javljaju nam se razlicite predstave, koje su bitne samo kao simboli, a redoslijedi kojim se pojavljuju tumace se zakonima asocijacije. Obuhvataju: zakon dodira (predstave zajedno u iskustvu teze da se pojave zajedno, zid - slika), zakon slicnosti (avion-ptica), zakon kontrasta (crno - bijelo). Misljenje je shvatanje relacije, razumijevanje, dok je asocijacija automatski proces i njome ne mozemo objasniti misljenje....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:09 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: