Metodologija sistema obracuna planskih troskova

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Metodologija sistema obracuna planskih troskova
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Zainteresovanost ekonomista, i u teorijskom i u praktičnom smislu, oduvek je izazivala analiza uspešnosti poslovanja trgovačkog društva. Mnogi pokušaji, u dosadašnjem periodu, učinjeni su na pronalaženju jedinstvenog sintetičkog indikatora uspešnosti poslovanja, ali uglavnom bez uspeha. Pomenuti problem ostao je teorijski nesavladan.

Većina ekonomista je pomoću empirijskih istraživanja utvrđivala ključne indikatore uspešnosti poslovanja i njihov uticaj na ukupnu efektivnost trgovačkih društava. Međutim, i pored činjenice da su pronađena određena rešenja ne može se reći da je na tom polju ostvaren veliki napredak. Zato se najčešće i koristi analiza indikatora po pojedinim područjima za koja se smatra da indiciraju na uspešnost poslovanja. U pomenutom smislu koriste se: podaci iz finansijskih izveštaja konkretnog privrednog društva koje je predmet analize, zatim opšti iskustveni podaci koji služe kao iskustvena mera i, napokon, eksterni podaci iz drugih privrednih društava srodne grupacije, kojoj pripada i analizirano privredno društvo.

Posebna pažnja posvetićuje se analizi odnosa između bilansnih pozicija u bilansu stanja i pozicija u računu dobitka i gubitka (Ratio Analysis). U prikazima primene postupka analize biće korišćena terminologija koja se koristi u Međunarodnim računovodstvenim standardima, koji su službeno usvojeni i kod nas. S obzirom na činjenicu, da kod nas na području finansijske analize nisu usvojeni jedinstveni termini za određene pojmove, već se javljaju različiti nazivi za iste pojmove, paralelno upotrebljavamo izvorne termine, na engleskom jeziku.

Pozitivne karakteristike analize odnosa bilasnih pozicija i pozicija u računu dobitka igubitka (Ratio Analysis) mogle bi se sistematizovati na sledeći način:

- menadžerima služi za planiranje, kontrolu i donošenje odluka;
- pomaže u definisanju smerova menadžerskih aktivnosti i donošenju optimalnih manadžerskih odluka o izboru strategije poslovanja u budućnosti;
- sumira ključne odnose i rezultate koji govore o finansijskim perfomansama privrednog društva;
pomaže u definisanju indikatora uspešnosti (na sledeći način: daje podatke o profitabilnosti, efikasnosti upravljanja aktivom, solventnosti i investicionom potencijalu; obezbeđuje konzistentnu bazu podataka za praćenje trendova preformansi, kao i za istraživanje promena u perfomansama; omogućava uporedivost indikatora uspešnosti privrednog društva sa ostalim privrednim društvima u okviru srodne grane, kao i iskustveno postavljenim merama uspešnosti; omogućava uporedivost rezultata uspešnosti po organizacionim delovima privrednog društva)....

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 POJAM TROŠKOVA 4
1.1 Planski troškovi u smislu zadatka i obračuna troškova i učinaka 5
2 SISTEMI OBRAČUNA TROŠKOVA 5
3 METODE OBRAČUNA PLANSKIH TROŠKOVA 5
4 APSORPCIONI SISTEM OBRAČUNA TROŠKOVA UZ KORIŠTENJE PLANSKIH TROŠKOVA 7
4.1 Primer obračuna planskih troškova 9
ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 13


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:20 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Metodologija istraživanja, nastanka i razvoja privatizacije - ij derrick 0 1,487 05-02-2014 11:31 PM
zadnja poruka: derrick
  Primer reinženjeringa tehničkog sistema derrick 0 1,504 05-02-2014 12:34 AM
zadnja poruka: derrick
  Uloga stranih direktnih investicija za razvoj privrednog sistema Srbije derrick 0 1,662 05-02-2014 12:21 AM
zadnja poruka: derrick
  Analiza troškova u preduzeću Mladost derrick 0 1,639 29-08-2013 02:45 PM
zadnja poruka: derrick
  Primena fazi sistema u makroekonomiji derrick 0 1,137 29-08-2013 01:47 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: