Metodologija rada Prirodni resursi u turizmu opštine Vrbas

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Metodologija rada Prirodni resursi u turizmu opštine Vrbas
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.METODOLOGIJAPrikaz konteksta relevantnog za razvoj opštine predstavlja sliku geografskog položaja, osnovnih prirodnih karakteristika i potencijala.

Teritorija opštine Vrbas prostire se na lesnoj zaravni i lesnoj terasi. Najuočljivija visinska razlika je u pograničnom delu prema Kuli, gde lesna zaravan dominira nad lesnom terasom odsekom visine 17 m. Jugoistočno od Vrbasa ta granica slabije je izražena.

Ukupna visinska raščlanjenost reljefa vrbaske opštine iznosi 24 m i kreće se u rasponu od 80 -104 m nadmorske visine. Najniža tačka nalazi se na lesnoj terasi oko kanalisane Jegričke, odnosno na jugu opštine i iznosi 81 m, dok se najistaknutija tačka nalazi na lesnoj zaravni, odnosno na severu opštine i iznosi 104 m.

Opština Vrbas spada u red najatraktivnijih opština u Južnobačkom okrugu, ali i neposrednom okruženju. Ova činjenica temelji se na atraktivnostima i receptivnom potencijalu opštine Vrbas, koja je u praksi manifestovana prometom turista i broju noćenja, koje je veće u odnosu na opštine Kula, Srbobran, Bečej i Bačku Palanku. Oština Vrbas ima dobar geografski položaj jer kroz opštinu, i u neposrednoj blizini opštine, prolaze najznačajnije saobraćajnice u Vojvodini....

Hipoteze


Polazna hipoteza jeste da opština Vrbas ima veoma povoljan geografski položaj i prirodne resurse čija valorizacija tek predstoji.

Druga hipoteza je da u proteklom periodu nije dovoljno urađeno na unapređenju, prezentaciji i zaštiti tih prirodnih turističkih resursa.

Treća hipoteza je da se očuvanjem prirodnih turističkih resursa i kvaliteta životne sredine, turizam može razviti u značajnu privrednu delatnost opštine Vrbas.


Očekivani rezultati


Očekivani rezultati mogu se sagledati kroz naučni doprinos i implementaciju u turizmu, kao i unapređenju turističke ponude opštine Vrbas.

Između ostalog očekivani rezultat jeste razvijanje svesti o očuvanju prirodnih lepota, kao i produženju turističke sezone opštine Vrbas.


Predmet radaPredmet ovog diplomskog rada jeste opština Vrbas, sagledana sa stanovišta trenutnog stanje i njenih mogućnosti za razvoj turizma opštine Vrbas na bazi prirodnih resursa....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:37 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Turisticki potencijali opstine Beocin Vesnica 0 1,295 16-05-2010 08:17 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: