Mentorski sistem kao model upravljanja ljudskim resursima - diplomski

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Mentorski sistem kao model upravljanja ljudskim resursima - diplomski
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD

Pojam „ljudski resursi“ odnosi se na ukupnost ljudskih potencijala u organizaciji koji čine znanja, sposobnosti, veštine, kreativnost, motivaciju i radnu energiju potrebnu za ostvarivanje organizacionih ciljeva.To je ukupna intelektualna, psihička, fizička i socijalna energija koja može da se razvije u ostvarivanju organizacionih ciljeva.

Upravljanje ljudskim resursima (Human Resource Management - HRM), je posebna naučna disciplina menadžmenta, koja uključuje sve procese i aktivnosti koje imaju za cilj upravljanje ljudskim resursima neke organizacije. Oblast HRM obuhvata praktično sve aspekte odnosa sa zaposlenima u nekoj organizaciji.

Upravo sveobuhvatan, sistemski pristup odnosima sa zaposlenima omogućuje najveći stepen poboljšanja performansi neke organizacije. Važnost ljudskog kapitala raste, tako da ljudi poseduju sve više znanja i informacija pa je i upravljanje ljudkim resursima sve teže. Potrebno je znanje kako uspešno upravljati ljudskim kapitalom, kako pridobiti, razviti, zadržati i nagraditi prave ljude koji će postići postavljene ciljeve i slediti strategiju preduzeća.

Kvalitetno upravljanje ljudskim resursima je najznačajnija poslovna aktivnost svake oragnizacije. Preduzeća u kojima se shvatilo da su ljudski resursi jedan od najvažnijih faktora uspeha, uspešnija su od preduzeća u kojima postoji loša uprava koja nije shvalila značaj ljudskih potencijala.

Problem upravljanja ljudskim resursima u menadžmentu može se posmatrati iz različitih uglova u zavisnosti od ciljeva proučavanja i aktivnosti koje bi trebalo da uslede, a posebno u zavisnosti od delatnosti i nivoa posmatranja pojave. Poslednjih godina, postepeno se uvodi drugačiji pristup zaposlenima i to pre svega u sferi poslovanja, ali verovatno će biti potrebno još vremena da se ovaj proces uskladi sa psiho-socijalnim specifičnostima svakog segmenta ponaosob. Složena ekonomska situacija u svetu dovela je do potrebe za prilagođavanje i primenu savremenih pristupa čoveku u radnom okruženju.

Potrebno je utvrditi stanje i mogućnosti razvoja ljudskih resursa, rešavanje njihovih problema, i maksimiziranje stepena njihove iskorišćenosti i to kako na operativnom nivou, tako i na strategijskom nivou. Ovo je otežano iz razloga globalizacije. Da bi postigli što bolje rezultate poslovanja, neophodno je dobro organizovanje i upravljanje ljudskim resursima u preduzeću a upravo tome služi menadžment ljudskih resursa. Konkretne definicije se uglavnom baziraju na njegovoj funkciji upravljanja ljudskim resursima radi uspešnijeg ostvarenja organizacionih ciljeva, jer i sama reč managment znači voditi.

Sadržaj

UVOD
1.1 Značaj ljudskih resursa 3
1.1.1 Ciljevi upravljanja ljudskim resursima 6
1.1.2 Aktivnosti upravljanja ljudskim resursima 7
1.1.3 Razvijanje ljudskih resursa 10
1.1.4 Usmeravanje 10
1.1.5 Grupisanje ljudskih resursa 12
1.2 Testiranje i selekcija zaposlenih 13
1.2.1 Testiranje i selekcija u sistemu ISO 9001 18
1.2.2 Sistem kvaliteta i uloga kadrova u njegovom stvaranju 19
1.2.3 Standardi serije ISO 9000 i kadrovi 20
1.2.4 Implementacija standarda 23
1.2.5 Validnost neformalnog obrazovanja 24
1.3 Mentorstvo u procesu obuke i razvoja zaposlenih 28
1.3.1 Uloge i odgovornosti menadžera obuke 30
1.3.2 Metode obuke i razvoja - mentorstvo 31
1.3.3 Metode interne obuke i mentorstva za grupe 33
1.4 Uloga menadžmenta u procesu učenja 34
1.4.1 Koncipiranje efektivne obuke 35
ZAKLJUČAK 42
LITERATURA 44


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:02 AM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kolektivna bezbjednost i sistem zaštite svjetskog poretka derrick 0 1,555 24-07-2013 05:42 PM
zadnja poruka: derrick
  Modeli upravljanja zalihama u malim i srednjim preduzećima - diplomski derrick 0 1,291 24-07-2013 02:22 PM
zadnja poruka: derrick
  Operativni sistem linux - diplomski derrick 0 2,083 24-07-2013 01:04 AM
zadnja poruka: derrick
  Opština kao jedinica lokalne samouprave - diplomski derrick 0 2,059 24-07-2013 01:03 AM
zadnja poruka: derrick
  Uloga i značaj obveznica kao izvora dugoročnog finansiranja - Diplomski VS1 0 1,488 17-06-2013 06:50 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: