Menice

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Menice
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Uspešno raspolaganje odgovarajućom količinom gotovog novca od velike je važnosti za celokupno funkcionisanje firme. Firma nastoji da taj novac uključi u redovne tokove poslovanja ali i da kroz određene finansijske aktivnosti uveća njegovu količinu. Jedan od vidova ulaganja novca u cilju uvećanja jesu hartije od vrednosti . U zavisnosti od finansijske politike preduzeće odlučuje u koju vrstu hartija od vrednosti će uložiti novac. Hartije od vrednosti se definišu kao vrednosni papiri o imovinskim pravima koja se stiču na bazi njihovog posedovanja. Kada se govori o emisiji hartija od vrednosti razlikujemo primarno tržište ( prvi otkup od strane kupaca) i sekundarno tržište ( kupoprodaja hartija od vrednosti posle njihove prve emisije). Kada govorimo o menicama važno je pomenuti novčano tržište i to eskontno tržište na kome se odvijaju plaćanja menicom.
Menica se definiše kao hartija od vrednosti kojom njen izdavalac-trasant izdaje bezuslovni nalog drugom licu-trasatu da korisniku isprave remitentu isplati određenu svotu novca ili sam izdavalac obećava da će izvršiti tu isplatu.
Menica je pored obveznice jedna od najčešće prisutnih hartija od vrednosti. Menica kao sredstvo plaćanja ima brojne karakteristike: poreklo, načela, vrste, elemente, rok dospelosti, menične radnje o kojima će biti više reči na sledećim stranama. . .


Sadržaj:

1. Uvod.................3
2. Poreklo i pojam menice............4
3. Menična načela.............5
4. Vrste menica..............6
5. Elementi menice..............7
6. Menično poslovanje...........11
7. Zaključak...............15
8. Literatura...............16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:07 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: