Mediji i manipulacija - esej 2

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,097
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Mediji i manipulacija - esej 2

Апстракт: У формирању јавног мњења посебно важну улогу имају масовни медији. Медији у многоме утичу на људе и вешто манипулишу њима. Медијска манипулација је аспект односа са јавношћу у којем учесници креирају лажни аргумент који доприноси њиховом интересу. Оваква тактика може укључивати употребу намерних логичких грешака и техника пропаганде. Они нам посредују и истину о томе шта је више, а шта мање важно за наше бивање, како бисмо требали живети, шта је вредно, а шта није, какве бисмо животне стилове требали преузимати, какве навике стварамо, шта је политички коректно, а шта није.

Живимо у времену масовних медија и у простору који медијски дискурс дефинише као превладавајући. Знамо шта је реално, која је реалност света и нас самих тек онда када нам присутност других који виде и чују исто што видимо и чујемо и ми сами, потврђује да је истина и истинито то и тако, како ја и ти и ми чујемо и видимо. А данас чујемо и видимо пре свега оно што нам нуде медијски гласови и медијске слике. Медијска конструкција реалности као да је наша најважнија "реалност".

У формирању јавног мњења посебно важну улогу имају масовни медији, па се и не може ово опасно оружје тек тако препустити обичним грађанима, већ они све више искључиво постају простор резервисан само за професионалце. Због посебно важне улоге масовних медија у јавном мнењу, јавно мнење је динамично и подложно утицајима јер масовни медији могу да буду „заражени“ негативним појавама као што је медијска манипулација и медијска пристрастност. Ове две појаве су углавном главно оруђе политичара који креирају дневну политику.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:45 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Masovni mediji derrick 0 5,268 10-02-2014 01:13 AM
zadnja poruka: derrick
  Mediji i popularna kultura derrick 0 2,365 12-01-2013 11:59 AM
zadnja poruka: derrick
  Propaganda i manipulacija pojedincima Dzemala 0 2,348 14-08-2011 11:51 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Javno mnijenje i masovni mediji 2 Dzemala 0 2,351 14-08-2011 11:25 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Govor i masovni mediji Dzemala 0 2,668 13-08-2011 09:22 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: