Međunarodni monetarni fond i Srbija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Međunarodni monetarni fond i Srbija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Međunarodni monetarni fond (MMF) je međunarodna finansijska organizacija osnovana 22. jula 1944. godine na konferenciji u Breton-Vudsu (SAD), sa ciljem da podstakne zemlje u vođenju adekvatne ekonomske politike i da pomogne u prevazilaženju platno-bilansnih teškoća zemalja članica. Jedna od 44 zemlje koje su učestvovale u osnivanju MMF-a je bila i tadašnja Kraljevina Jugoslavija. MMF danas ima 184 zemlje članice. Sedište ove organizacije je u Vašingtonu.

Glavna područja aktivnosti su: nadzor, finansijska i tehnička pomoć. Nadzor se sastoji od redovnog praćenja ekonomske politike koju sprovode zemlje članice i godišnjeg izveštaja o uspešnosti te politike, pogotovo u oblasti deviznog kursa. Finansijska pomoć uključuje kredite i zajmove članicama MMF-a, koje su suočene sa ozbiljnim platno-bilasnim teškoćama. Što se tiče tehničke pomoći, MMF pruža stručnu pomoć svojim članicama pri kreiranju finansijske, monetarne politike i osnivanju institucija. Ova aktivnost je bila najizraženija u bivšim socijalističkim zemljama koje su morale da pređu sa centralne planske privrede na tržišnu privredu.

O Međunarodnom Monetarnom Fondu

Medjunarodni Monetarni Fond je osnovan 1944. godine kako bi pomogao ocuvanju zdravlja svetske ekonomije. Sa sedistem u Vasingtonu DC, vodjen je i odgovoran vladama 185 zemalja koje cine globalno clanstvo.

Medjunarodni Monetarni Fond-takodje poznat kao ``IMF``( Internacional Monetary Fund ) ili ``Fund``- zacet je na konferenciji Ujedinjenih Nacija u Breton Vuds-u (Bretton Woods), Nju Hempsire (New Hampshire), Sjedinjene Americke Drzave u julu 1944. Predstavnici 45 zemalja na konferenciji predstavljalo je ideju da se izgradi osnova za ekonomsku saradnju koja bi izbegla ponavljanje katastrofalne ekonomske politike koja je dovela do Velike Depresije 1930. godine.

Medjunarodni Monetarni Fond (MMF) osnovan je da bi promovisao medjunarodnu monetarnu saradnju, menjacku stabilnost i da bi obezbedio promene kao sto su: brz rast ekonomije i visok stepen zaposlenosti, da obezbedi finansijsku podrsku zemljama i da pomogne prilagodjavanju platnog bilansa...

SADRŽAJ


UVOD 3
1. O Međunarodnom Monetarnom Fondu 4
2. MMF u Srbiji 5
2.1. MMF - novi izveštaj o Srbiji 5
2.2. Ekonomska kretanja i revidirane projekcije Srbije prema MMF-u 6
2.3. Revidirani uslovi u oblasti fiskalne politike 7
Zaključak 9
Literatura 10PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:46 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Diplomatija i međunarodni odnosi derrick 0 2,217 29-09-2011 04:42 PM
zadnja poruka: derrick
  Medjunarodni monetarni fond (MMF)- Finansije Dzemala 0 2,441 06-05-2011 08:10 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Međunarodni monetarni fond - finansije Dzemala 0 1,734 17-04-2011 01:44 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Investicioni fond – FOCUS INVEST Dzemala 0 1,171 17-04-2011 01:31 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Determinante finansijske ravnoteže, neto obrtni fond i cash flow Dzemala 0 1,661 05-04-2011 04:49 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: