Marketing miks događaja 5

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Smile Marketing miks događaja 5
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Poslovni događaji su moderna tekovina uslužne ekonomije. Današnje društvo omogućava održavanje niza događaja u svetlu mnogih novijih tendencija ekonomije. Naravno da organizacija događaja ima niz svojih pravila i aktivnosti i čini splet odnosa u tom smislu. Menadžeri događaja stoga imaju veoma odgovornu ulogu u upravljanju i organizaciji događaja. Postavljena organizacija događaja mora obuhvatiti organizaciju i koordinaciju, liderstvo, planiranje, vrednovanje, kontrolisanje, upravljanje ljudskim resursima, finansiranje i marketing.
Organizacija događaja ima za cilj da stvori određene rezultate kao što su: ekonomska i socijalna korist ili profit i glavna funkcija menadžmenta ogleda se u preokupaciji na prikupljanju adekvatnih resursa za održavanje događaja. U sistemu menadžment događaja postoji kontinuirana interakcija između organizacije i njenog okruženja. Događaji imaju veoma važnu i kompleksnu ulogu u gotovo svim segmentima društva. Oni imaju (pozitivan i negativan) uticaj na domaću zajednicu i stejkholdere...

OSNOVE MARKETING DOGAĐAJA

Marketing je u osnovi potrošački fokusirana poslovna disciplina, koja je zainteresovana da obezbedi satisfakciju potrošača i da utiče na odluke o kupovini roba, usluga, ideja i stvari. Suštinski za svaku organizaciju u današnjem poslovnom okruženju je da focus uspeha traži u marketingu.
Marketing je proces kojim se planira i provodi stvaranje ideja, robe i usluga, određivanje njihovih cena, promocija i distribucija da bi se ostvarila razmena koja će zadovoljiti ciljeve pojedinaca i organizacija.
Marketing događaja predstavlja tu funkciju menadžmenta događaja, koja može održavati kontakt sa učesnicima i posetiocima (potrošačima), čitajući njihove potrebe i motivacije, razvijajući proizvode koji zadovoljavaju ove potrebe i izgrađujući komunikacioni program, koji može da izražava namere i ciljeve događaja. Dakle ciljno tržište je u ovom slučaju događaj i kompletno njegovo okruženje. Principi savremenog marketinga (prema Keeganu) su :

• stvaranje potrošačke vrednosti veće od one koju pružaju konkurenti
• stvaranje konkurentnosti kroz atraktivniju ukupnu ponudu
• fokus na potrebe i želje potrošača..SADRŽAJ:


Uvod--------------------------------------------------3
1. Osnove marketing događaja-------------------------------------4
2 Marketing miks događaja----------------------------------------5
2.1 Proizvod događaja-----------------------7
2.1.1 Kvalitet proizvoda, usluga događaja--------------------------8
3. Cena događaja-----------------------------------------------10
4. Dstribucija događaja------------------------------------11
5. Promocija događaja---------------11
6. Zaključak---------------14
7. Rezime--------------------------------------------------------15
8. Literatura------------------------------------------------------16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:11 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Concepts and Principles of Marketing Dzemala 0 1,813 28-01-2011 11:19 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Zitoprodukt - marketing plan mat.dipl5 0 2,506 09-09-2010 06:12 PM
zadnja poruka: mat.dipl5
  E-marketing Dzemala 0 3,406 30-05-2010 11:04 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: