Lokalna samouprava 2

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,087
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Lokalna samouprava 2
UVOD

Iako lokalna samouprava u Republici Srbiji, istorijski datira iz mnogo ranijih perioda nego što je to slučaj sa nekim susednim evropskim zemljama, ona je tek donošenjem Zakona o lokalnoj samoupravi iz 2002. godine a potom i donošenjem Zakona o finasiranju lokalne samouprave par godina kasnije, dobila u određenoj meri svoja obeležja.

Ustavnim i zakonskim rešenjima, lokalna samouprava dobila je svoje karakteristične organe ali sada reformisane i niz novih fakultativnih organa. Organima su dodeljene konkretne nadležnosti i ovlašćenja koje su lokalne samouprave u prethodnim periodima imale samo formalno.

Sistema finansiranja lokalnih samouprava u Srbiji, on je organizovan tako da poseduje mehanizme horizontalnog i vertikalnog finansijskog odnosno fiskalnog izravnjanja između Republike i lokalnog nivoa organizovanja. Koncipiran je na primeni sistem vlastitih prihoda u varijanti vezanog oporezivanja i sistema zajednice prihoda sa dotacijama s tim da je u sistemu zajednice prihoda primenjena kombinacija automatskog i diskrecionog metoda raspodele priohoda.

Sadržaj

UVOD 1
1.1 Pojam lokalne samouprave 2
1.2 Nastanak i razvoj lokalne samouprave 5
1.3 Finansiranje lokalnih samouprava 6
1.4 Procena javnih prihoda 8
1.5 Lokalne vlasti u Balkanskim državama 9
ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 12


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:38 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Lokalna samouprava -ij Dzemala 0 1,625 11-08-2010 09:13 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: