Lizing

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Lizing
Maturski, Seminarski , Maturalni ,Masters i Diplomski radovi iz Ekonomije, Finansija, Ekonomike i Elektronsko poslovanje.


Sve vrste lizinga imaju za cilj da na nov i savremen način ubrzaju proširenje izvora finansiranja tokova reprodukcije, jer finansijski lizing nije kredit već samostalni izvor finansiranja i zbog toga što korisniku omogućava povećanje kapaciteta proizvodnje i dobiti, bez povećanja stepena zaduženosti. Lizing se kod nas najčešće koristi za kupovinu novih automobila.

Banke i lizing kompanije iz dana u dan se utrkuju ko će ponuditi bolje uslove i specijalne popuste za kupovinu automobila. To je bilo naročito primetno na upravo završenom Sajmu automobila u Beogradu, gde su i banke i lizing kuće nudile dodatni popust za kupovinu automobila, bilo novih ili starih.

Kako je lizing postao najpopularniji, za mnoge građane jedino mogući način kupovine, za sada najčešće automobila, logična je naša potreba da se još jednom pozabavimo ovim načinom finansiranja, koji nije nikakva novina na svetskom tržištu, odnedavno i na našem, ali je za mnoge ipak još uvek nepoznanica.

Pojam Lizinga

Finansijski lizing predstavlja trodimenzionalni odnos između davaoca i primaoca lizinga i isporučioca predmeta lizinga i u suštini podrazumeva dva ugovora, od kojih je prvi ugovor o isporuci robe, koji sklapaju isporučilac i davalac lizinga, a drugi je ugovor o lizingu, koji zaključuju davalac i primalac lizinga. Na osnovu drugog ugovora, davalac lizinga prenosi na primaoca ovlašćenje držanja i korišćenja opreme koja je predmet lizinga, na određeno vreme i uz ugovorenu naknadu koja se plaća u ratama.
Zakon ne predviđa obavezu da po isteku ugovora primalac lizinga mora da otkupi opremu koju je koristio. Privredno društvo koje obavlja poslove finansijskog lizinga mora imati minimalni osnivački kapital u iznosu od 100.000 evra, jer su iskustva drugih zemalja pokazala da je 100.000 evra minimalni iznos koji garantuje sigurnost, kao i da se iz ovog pravila ne mogu izuzeti ni stranci, jer bi oni u tom slučaju bili u povlašćenom položaju u odnosu na domaće davaoce lizinga. Ovom zakonskom odredbom stvaraju se garancije da se ne dogodi da neko sa osnivačkim ulogom od 1 evra na Kajmanskim ostrvima osnuje preduzeće i bavi se finansijskim lizingom u Srbiji...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:09 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: