Linija kao forma

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Linija kao forma
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.Linija je trag koji ostavlja tačka koja se kreće i ima psihološko dejstvo u zavisnosti od smera u kome se kreće, debljine i varijacija u debljini i smeru. To je neverovatno korisno i raznovrstno grafičko sredstvo koje je napravljeno da funkcioniše istovremeno na vizuelni i verbalni način. Može da se ponaša kao simboličan jezik, ili može da prenese emocije preko svojih osobina i usmerenosti.

Linija nije neophodno veštačka kreacija umetnika ili dizajnera; linije postoje i u prirodi i karakterišu prirodne strukture - na primer, grane, ili kao površinski dizajn - na primer, pruge na tigru i na školjci. Može da funkcioniše nezavisno da nagoveštava forme koje su prepoznatljive, čak i kada je liniji ograničena dužina. Ovo se može videti na crtežima, kao na ovde prikazanoj ilustraciji Sola Šteinberga, ili na minimalističkim žičanim skulpturama Aleksandra Kaldera, koje veoma ograničenom linijom prenose mnoge informacije o figuri. . .

Linija

Pojam linije


Geometrijski shvaćeno, linija nastaje kretanjem tačke po nekom prostoru. U likovnom smislu linija je pojam koji označava način i sistem likovnog izražavanja. Svaka linija postavljena na čistoj površini dekomponuje tu površinu i na njoj ostavlja svoj statičan ili dinamičan trag.
Svojim oblikom, veiičinom i jasnošću svaka iinija tačno određuje karakter oblika koji stvara. Jedna prava linija postavljena na određenu površinu, optički je deli na dva jednaka ili različita dela, više linija deli površinu na više posebnih delova. Ako su linije na toj površini postavljene u sistemu repeticije po horizontali ili vertikali, prostor će u zavisnosti od razmaka linija biti podeljen na više jednakih delova većih ili manjih dimenzija. Što su linije u sistemu bliže jedna drugoj, to će optička struktura površine biti čvršća i jedinstvenija. Suprotno tome, što su linije razmaknutije, struktura površine se gubi, a linija se svaka za sebe ističe kao samostalni grafički znak...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:45 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: