Likvidnost banaka

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Likvidnost banaka
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Značaj likvidnosti za baknarsko poslovanje proističe iz činjenice da banka može prestati sa radom u slučaju nelikvidnosti, a ako posluje sa gubitkom to ne mora uvek da bude slučaj.

Ovo zbog toga što se gubitak u poslovanju može pokriti sredstvima fondova banke ili sanacionim postupkom, a u slućaju da se ne obezbede dodatna sredstva, nakon iskorišćenja primarnih i sekundarnih rezervi likvidnosti, banka će prestati sa radom u propisanom roku.

Značaj likvidnostiLikvidnost bankarskog sistema je u funkciji sticanjem poverenja u njegovu stabilnost i pokretanje mehanizma bankarskih agregata. Na mikro nivou likvidnost je indikator poslovne sposobnosti efikasnosti pojedinačne banke, tšo je osnova za poverenje pojedinačnih transaktora .

Korektivni faktor u odnosu na maksimiranje zahteva za likvidnošću očekivana rentabilnost. Prekomerna likvidnost smanjuje rentabilnost, dok preveliki zahtevi u odnosu na rentabilnost smanjuju likvidnost.

U uslovima privređivanja gde posoji bogatstvo finansijskih instrumenata i razvijeno tržište hartije od vrednosti, banke će biti manje zainteresovane da angažuju značajnija sredstva u rezervama likvidnosti, što je značajno za profitabolnost banke. Preterana likvidnost koja bi bila posledica preterano oprezne poslovne politike, mogla bi biti nepovoljna po banku, s obzirom da visoko likvidna sredstva u tržišnim privredama ne donose kamatu...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
02:16 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kapital banaka derrick 0 1,277 03-02-2014 01:12 AM
zadnja poruka: derrick
  Organizacioni oblici investicionih banaka i njihove poslovne strategije derrick 0 1,036 03-02-2014 01:09 AM
zadnja poruka: derrick
  Učesnici u berzanskom trgovanju - značaj investicionih banaka derrick 0 1,008 03-02-2014 01:03 AM
zadnja poruka: derrick
  Sanacija i stečaj banaka Dzemala 0 2,143 11-07-2011 09:20 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Master rad - MR - Evropski sistem centralnih banaka i evropske integracije erik_bananamen 0 2,554 26-05-2011 12:07 AM
zadnja poruka: erik_bananamen

Skoči na forum: