Liderstvo u menadžmentu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,277
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Liderstvo u menadžmentu
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


...Posao lidera prvenstveno obuhvata poslove koji su važni, ali nisu hitni. Lider koji je potreban za kreiranje organizacije visokih performansi jeste demokrata.
Efektivni lider ima razvijenu emocionalnu inteligenciju i empatske sposobnosti, a razlike među ljudima shvata kao konstante i iz toga izvlači prednosti. Dinamičke promene mikrookoline i makrookoline marketing okruženja preduzeća imaju sve dramatičnije efekte na rezultate poslovanja. Lider gradi efektivnost kroz paradoksalnu mešavinu lične skromnosti i profesionalne snage, zna da je dobro neprijatelj odličnog i to koristi u vođenju preduzeća.


KONTIGENTNE TEORIJE LIDERSTVA

- Fiedlerov kontigentni model upućivao je da rezultati rada efektivne grupe zavise od stvarne podudarnosti izmedju stila lidera i uzajamnom delovanju izmedju njegovih sledbenika I stepena do kog situacija dozvoljava lideru da kontroliše sledbenike i utiče na njih. Fiedler je predlagao da ključni faktor u liderskom uspehu bude zasnovan na karakteristikama pojedinca u vezi sa stilom lidera, orijentaciji ka izvršavanju zadataka ili orijentaciji ka uspostavljanju odnosa. Fiedler je smatrao da je stil liderstva jedne osobe uvek isti bez obzira na situaciju. Fiedlerovo istraživanje je otkrilo tri oblika nepredvidivih vrednosti koje su definisale faktore za ključne situacije za određivanje efektivnosti lidera: odnosi lidera i zaposlenog, ciljna struktura i moć položaja.

-Teorija liderstva u zavisnosti od situacije koju su postavili Hersey i Blanchard- ovaj model je teotija o liderstvu u nepredvidivim situacijama koja se bazira na spremnosti sledbenika. Hersey i Blanchard zastupaju mišljenje da je uspešno liderstvo moguće ostvariti ako se primeni pravi stil liderstva u zavisnosti od stepena spremnosti sledbenika. Pod spremnošću se podrazumeva stepen do kog su ljudi sposobni i spremni da izvrše određeni zadatak...


SADRŽAJ:

1. Uvod .......... 2
2. Prve teorije o liderstvu ...... 3
3. Konstante liderstva.. ...... 5
4. Razlike između menadžera i lidera ...6
5. Stilovi lidera ......7
6. Poželjna svojstva uspešnih vođa..8
7. Tipovi lidera.......10
8. Posao i karakteristike lidera ..11
9. Zaključak ......15
10. Literatura......16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04:10 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Informacijske tehnologije u menadžmentu derrick 0 2,848 26-02-2014 12:29 AM
zadnja poruka: derrick
  Kontrola u međunarodnom menadžmentu derrick 0 2,379 26-02-2014 12:19 AM
zadnja poruka: derrick
  Kontrola u menadžmentu derrick 0 2,813 19-09-2013 03:02 PM
zadnja poruka: derrick
  Liderstvo u održivom razvoju derrick 0 1,802 19-09-2013 02:59 PM
zadnja poruka: derrick
  Timsko i moralno liderstvo derrick 0 1,797 14-09-2013 03:19 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: