Lecenje dusevnih poremecaja

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Lecenje dusevnih poremecaja
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


ПОРЕМЕЋАЈ ДРУШТВЕНОГ ЖИВОТА


НОРМАЛНО И НЕНОРМАЛНО ПОНАШАЊЕЧесто се каже да неко понашање одступа од нормалног и да је нека
личност ненормална. Међутим, веома је тешко повући оштру границу између нормалног и ненормалног понашања. Људи у неким ситуацијама показују понашање које, када би се често јављало може се означити ненормалним понашањем. То разграничење нормалног од ненормалног понашања отежава и то што постоје разлике у схватању, у разним културним заједницама, шта представља нормално,а шта представља ненормално.


Критеријуми нормалности

Постоје два мерила која се користе за разликовање нормалног од ненормалног понашања:


1. Одступање од уобичајених облика понашања. Међутим тешко је прихватљиво да је нешто ненормално и болесно само на основу тога што се разликује од уобичајеног понашања.
2. Утврђивања постојања или непостојања одређених особина. Нормалну особу карактеришу интелектуална, социјална и емоционална зрелост. Интелектуалну зрелост подразумева правилно оцењивање своје средине и себе самог, критичност у расуђивању и релативна самосталност у доношењу одлука. Социјалну зрелост обухвата постојање интересовања за друштвене проблеме, способност за сарадњу са другима, толерантност у односима и склад између личних и друштвених интереса. Емоционалну зрелост представљају различите особине личности као што су реалистичност у оцењивању својих способности и могућности, способност да се са другим особама успоставе ситуацији примерени емоционални односи, одсуство претеране агресивности и анксиозности. Важне карактеристике нормалног су још и жеља и воља за животом и настојање да се одређени друштвено прихваћени циљеви и вредности остваре...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:07 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Socijalno - medicinski aspekti mentalnih poremećaja derrick 0 1,057 20-02-2014 12:31 AM
zadnja poruka: derrick
  Hiruško lečenje derrick 0 1,328 16-01-2013 09:52 PM
zadnja poruka: derrick
  Lečenje bolesti zavisnosti u Zavodu za lečenje bolesti zavisnosti - Drajzerova derrick 0 1,516 16-01-2013 09:06 PM
zadnja poruka: derrick
  Bolesti usled poremećaja metabolizma Triptofana Dzemala 0 1,999 21-08-2010 12:26 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Bolesti usled poremećaja metabolizma Triptofana VS1 0 2,225 01-06-2010 05:34 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: