Kvalitet vodotoka u repubulici Srbiji sa posebnim osvrtom na poslednju deceniju

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Kvalitet vodotoka u repubulici Srbiji sa posebnim osvrtom na poslednju deceniju
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Izuzetne osobine voda i njen egzistencijalni značaj za život čoveka, razvoj ljudske civilizacije i živi svet uopšte, formirali su veoma specifičan odnos pojedinaca i ljudskih društava prema ovom jedinstvenom resursu. U svim civilizacijama vode su tretirane kao društveno i javno dobro, a briga o njima bila je poverena državi. Pošto je vodoprivreda, kao izuzetno složena i specifična oblast, sastavni deo svih privrednih i neprivrednih delatnosti, dužnost svake države je da obezbediti adekvatno dugoročno sagledavanje mogućnosti zadovoljavanja potreba za vodom, zaštite voda i odbrane od štetnog dejstva voda, a sve u cilju da problemi voda ne postanu limitirajući faktor razvoja društva....

SISTEMATSKO ISPITIVANJE KVALITETA POVRŠINSKIH I PODZEMNIH VODA REPUBLIKE SRBIJE

Ispitivanje kvaliteta površinskih i podzemnih voda na teritoriji Republike Srbije sprovodi se po Programu sadržanom u Uredbi o sistematskom ispitivanju kvaliteta voda, koju početkom svake kalendarske godine donosi Vlada Republike Srbije, vodeći računa da budu ispoštovani kriterijumi za najcelishodnije vremensko i prostorno sagledavanje režima voda. Program definiše obim, vrstu i učestalost ispitivanja kvaliteta voda:

Razlikujemo četiri klase voda:

I klasa, vode koje se u prirodnom stanju, uz eventualnu dezinfekciju, mogu upotrebqavati za piće i u prehrambenoj industriji, a površinske vode i za gajenje plemenitih vrsta riba (salmonide).

II klasa, vode koje se u prirodnom stanju mogu upotrebljavati za kupanje i za rekreaciju građana, za sportove na vodi, za gajenje drugih vrsta riba (cipiride), ili vode koje se uz uobičajene metode obrade ( koagulacija, filtracija, dezinfekcija i sl. ) mogu upotrebljavati za piće i u prehrambenoj industriji.

III klasa, vode koje se mogu upotrebljavati za navodnjavanje a posle uobičajenih metoda obrade i u industriji osim prehrambene.

IV klasa, vode koje se mogu upotrebljavati za druge namene samo posle odgovarajuće obrade.

VK stanje-van klasno stanje...

SADRŽAJ

UVOD 3
1 SISTEMATSKO ISPITIVANjE KVALITETA POVRŠINSKIH I PODZEMNIH VODA REPUBLIKE SRBIJE 4
2 KVALITET VODOTOKA REPUBLIKE SRBIJE U 2009.GODINI 4
2.1 DUNAV 4
2.2 TISA 5
2.3 SAVA 6
2.4 TAMIŠ 6
2.5 DUNAV-TISA-DUNAV – DTD 7
2.6 DRINA 8
2.7 VELIKA MORAVA 9
2.8 JUŽNA MORAVA 9
2.9 Analiza SWQI 10
ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 13PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:54 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Termomineralne vode uopste i u Srbiji Dzemala 0 3,181 21-08-2010 01:27 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Kvalitet elektricne energije VS1 0 2,311 23-04-2010 10:19 PM
zadnja poruka: VS1

Skoči na forum: