Kulturna antropologija i kulturologija Lesli Vajta

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Kulturna antropologija i kulturologija Lesli Vajta
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.
Lesli Vajt je 1900. rođen u Kolaradu. Kao dečak je živeo u više mesta, ali je srednju školu pohađao u mestu Zekeri, Lujzijana. Ubrzo, pošto ju je završio, SAD su stupile u prvi svetski rat, koji je Vajt odslužio u mornarici. To je iskustvo, kako sam komentariše, ,,temeljno izmenilo moje ciljeve i pogled na život" , jer je njegova zanimanja preusmerilo (prema nastojanju da razume što se ljudi ponšaju na svoj uobičajeni način. Po povratku u građanski život, 1919. godine, Vajt se upisao, na Drižvni univerzitet Lujzijane, da bi stekao osnove iz društvenih nauka.

Posle dve godine prešao je na Univerzitet Kolumbija, da bi studirao pihologiju, sociologiju i filozofiju. Uporedo s radom na Kolumbiji pohađao je predavanja u Novoj Školi za društvena istraživanja u Njujorku. Godine 1924. na Kolumbiji je magistrirao iz psihologije, a zatim otišao na Čikaški univerzitet, da studira sociologiju. Uskoro se, međutim, razočarao, te pomerio žižu na antropologiju, koja se u to vreme predavala na istom odseku. Doktorirao je iz antropologije, u Čikagu, 1927. godine. Između 1927. i 1930. predavao je na Univerzitetu Bafalo, a 1930. izabran je za zamenika Džulijana Stjuarda na Mičigenskom univerzitetu. Kad je otišao u Mičigen bio je jedini antropolog među profesorima, ali je kasnije taj odsek razvio u jedan od najistaknutijih centara antropologije u SAD. Penzionisao se u Mičigenu, 1970. godine.

Predmet ovog rada biće kulturna antropologija i kulturologija pomenutog autora. Cilj rada jeste da prikaže i objasni suštinu odnosno saržinu ideja koje je Lesli Vajt razvio i zastupao u okviru ovih dveju discplina. . .


S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Kulturna antropologija i kulturologija Lesli Vajta 4
1.1 Kulturna antropologija Lesli Vajta 4
1.2 Kulturologija Lesli Vajta 5
ZAKLJUČAK 9
LITERATURA 11PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:03 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Kulturna biografija zgrade u Uzun Mirkovoj 1 Dzemala 0 1,871 28-06-2010 02:55 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: