Kreditiranje stanovništva putem banke poštanske štedionice a.d - diplomski

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Kreditiranje stanovništva putem banke poštanske štedionice a.d - diplomski
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD
U zemljama razvijene tržišne privrede prosperitet nacionalnih ekonomija zavisi od razvijenosti koliko realnog toliko i finansijskog sektora privrede, kao i od kvaliteta njihovih međusobnih odnosa. Zadatak države je da obezbedi neophodne uslove za njihovo funkcionisanje, pre svega kroz stabilnost institucija i privredno-sistemska rešenja.

Finansijski sektor u Srbiji suštinski je sveden na bankarski sektor, dok su ostali segmenti, pre svega tržište kratkoročnih hartija od vrednosti i tržište kapitala od temeljnog značaja. Samim tim, funkcionisanje realnog sektora u velikoj meri zavisi od institucionalnih karakteristika i kvaliteta podrške upravo bankarskog sektora. U savremenim ekonomijama, institucionalno određenje banaka determinisano je, pre svega, njihovom posredničkom, monetarnom, depozitnom, kreditnom, kao i funkcijom u vršenju platnog prometa. Posredstvom bankarskog sektora, a putem instrumenata monetarno kreditne politike, monetarne vlasti obezbeđuju konzistentnost između rasta novčane mase i kredita sa opštim ciljevima, kao što su: puna zaposlenost faktora proizvodnje, stabilan ekonomski rast, cenovna stabilnost i uravnoteženje platnog bilansa.

Na drugoj strani, banka - u svom praktičnom značenju - predstavlja preduzetničku instituciju čiji je osnovni cilj poslovanja ostvarivanje dobiti, a osnovna delatnost uzimanje i davanje kredita i posredovanje u novčanim plaćanjima. Kvalitet bankarskih usluga značajno utiče na poboljšanje ekonomije i finansijskog položaja svih učesnika na tržištu, pri čemu visoka cena bankarskih kredita, kao finansijskih rashoda, smanjuje akumulativnu sposobnost preduzeća. potrošnju i investicije. Uloga bankarskih kredita u savremenim privredama je izuzetno velika, s obzirom na to da njihovo usmeravanje u najpropulzivnije investicije dovodi do ubrzanja reprodukcija i doprinosi privrednom rastu. Bankarski sektor, dakle, ima izrazito veliki uticaj, kako na efikasnost funkcionisanja nacionalne ekonomije u celini, tako i na efikasnost poslovanja pojedinih preduzeća.

U ovom izlaganju najveću pažnju posvetiću vrstama kredita kojima se kreditira stanovništvo naše zemlje, a zatim značaju kredita za privredu jedne zemlje uopšte, njegovoj ulozi i funkciji, isto tako u radu ću pažnju obratiti i na nedostatke kreditiranja, kao i na neke procesne radnje koje se dešavaju tokom kreditiranja stanovništva.


Sadržaj

UVOD
1 Funkcija i uloga kredita 3
1.1 Vrste kredita 3
1.2 Vrste i podela kratkoročnih kredita 5
2 Kreditiranje stanovništva putem bankarskih kredita 6
2.1 Poslovi sa kreditnim karticama 6
2.2 Konsalting i lizing poslovi 11
2.3 Vrste kredita u procesu kreditiranja stanovništva 14
2.4 Kreditno poslovanje 16
2.5 Kreditna sposobnost i obezbeđenje kredita 18
2.6 Procedura odobravanja kredita 20
2.7 Web krediti 28
2.8 Krediti za turističko putovanje 30
2.9 Refinansirajući kredit za stanovništvo 32
3 Krediti Banke Poštanske štedionice 33
ZAKLJUČAK 37
LITERATURA 39
Prilog 1 40
Prilog 2. 41
Prilog3 42
Prilog 4 43
Prilog 5 44


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:54 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  On-line i off-line plaćanje na primeru AIK banke VS1 0 1,200 17-06-2013 05:14 PM
zadnja poruka: VS1
  Kreditiranje i osiguranje izvoznih poslova - diplomski VS1 0 1,283 17-06-2013 04:57 PM
zadnja poruka: VS1
  Mogućnosti i ograničenja elektroničkog poslovanja u poduzetništvu putem cloud compu derrick 0 1,408 21-02-2013 12:41 PM
zadnja poruka: derrick
  Poslovi banaka sa garanacijama na primeru banke Intesa - diplomski Maja 0 2,088 21-03-2012 11:11 PM
zadnja poruka: Maja
  Upravljanje rizicima banke na primeru banke intesa - diplomski Maja 0 2,179 19-01-2012 08:52 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: