Koordinacija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Koordinacija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Pojam koordinacije vezuje se za proces organizovanja koja je jedna od 4 ključne faze menadžmenta( dolazi posle planiranja, a prethodi izvršenju - implementaciji i kontroli).

Organizovanje je aktivnost menadžmenta koja obezbedjuje skladno povezivanje ljudi koji pribavljaju, rasporedjuju i koreste sredstva za rad i materijal u cilju uspešnog poslovanja preduzeća.

Organizovanje se zasniva na podeli rada izmedju učesnika u procesu poslovanja preduzeća. Na toj osnovi ukupvo poslovanje preduzeća rasporedjuje se na pojedine grupe radnika, a zatim i na pojedince. Time se postižu specijalizovanje grupe i pojedinaca za odredjene poslove, čime se omogućuje povećanje efikasnosti ukupnog poslovanja.

Zato je za menadžere XXI veka, poznavanje procesa organizacije i koordinacije, i kao posledica toga stvaranje i razvijanje modernih organizacija neophodno, kako bi najefikasnije ostvarili svoje ciljeve, planove i ideje.

Zbog toga su menadžeri neprestano u stalnom traganju, da u uslovima stalnih promena koordiniraju svoje poslovanje na način koji će odgovoriti zahtevima vremena, i da svoje organizacije učine dinamičnim, adaptabilnim i sposobnim da na te izazove odgovore.

Koordinacija je veoma heterogena funkcija, jer menadžeri treba da odrede resurse, definišu poslove i zadatke, izvrše podelu rada, odrede aktivnosti i osobe potrebne za ostvarenje postavljenih ciljeva i sve to medjusobno poveu da funkcioniše na najbolji mogući način (velika efikasnost, efektivnost, al ii ekonomičnost).

Osnovni poslovi koje prethode ili su sastavni deo procesa koordinisanja:

• pravljenje planova
• formiranje liste poslova koje treba uraditi
• podela poslova u grupe po izvršiocima
• grupisanje povezanih poslova na logičan i efikasan način
• dodela radnih zadataka pojedincima
• delegiranje autoriteta i odgovornosti
• povezivanje zaposlenih i njihovih poslova

Procesom koordinacija menadžeri povezuju odnose unutar organizacije i na taj način vode zaposlene u budućnost organizacije...

S A D R Ž A J

UVOD 3
1 Pojam koordinacije 4
2 Koordinacija kroz istoriju 5
3 Odnos koordinacije i drugih menadžment aktivnosti 7
3.1 Koordinacija i definisanje poslova 7
3.2 Koordinacija, podela rada, specijalizacija i raspon menadžmenta (kontrole) 7
3.3 Organizaciona struktura i koordinacija 8
3.4 Delegiranje poslova i koordinacija 9
3.5 Centralizacija, decentralizacija i koordinacija 11
3.6 Komunikacija i koordinacija 13
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
23-07-2010 04:49 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: