KONTROLA I UGRADNJA KOLJENASTOG VRATILA

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
VS1 Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 5,344
Pridružen: Aug 2009
Poruka: #1
KONTROLA I UGRADNJA KOLJENASTOG VRATILA
Maturski, maturalni, seminarski, diplomski i master radovi iz mehanike.

Kratak istorijat SUS motora

Promatrano kroz istorijat razvoja može se reći da su usporedo s razvojem motora konstruirana vozila, čija se brzina povećava sukladno svojstvom, odnosno snagom motora. Englez Džems Vat (James Watt) 1764. godine konstruirao je prvu parnu mašinu koja, po principu rada, ne spada u motore s unutrašnjim izgaranjem, već u motore s vanjskim izgaranjem. Međutim, ovaj pronalazak je vrlo značajan u razvoju motora uopće. Filip Leben (Philip Lebon) 1800.godine konstruirao je motor koji je kao pogonsko gorivo koristio svjetleći plin, koji je sagorevao u cilindru i vršio pritisak na čelo klipa, čime je ostvarivao kretanje klipa u cilindru. Na usavršavanju procesa rada ovog motora radio je mehaničar Lenoir, također Francuz. Naime, on je, u konsruktivnom smislu, 1860.godine djelomično osavremenio predhodni motor. Ovaj pronalazak nije našao praktičnu primjenu, jer je imao nizak stupanj iskorištenja energije (oko 4%), ali se može reći da je to veliki napredak, imajući u vidu razvoj motora te vrste. Inžinjer Bo de Roš (Bea de Rochas), po narodnosti Francuz, došao je do ideje (1861.godine) kakav bi trebalo biti i kako radi motor s unutarnjim izgaranjem, ali se to završilo samo na teoretskom viđenju, jer njegov motor praktično nikada nije proradio. Amerikanac George Brighton (George Brighton) 1872, godine nastavio je usavršavanje motora s unutrašnjim izgaranjem i zahvaljujući tome, konstruirao je prvi dvotaktni motor. Godine 1875.mehaničar Markus konstruirao je dvotaktni motor za automobil koji je kao pogonsko gorivo koristio benzin.Snaga motora prenosila se užetom, što ukazuje da se radilo o vrlo maloj snazi. Za razvoj motora s unutarnjim izgaranjem posebnon je značajna 1876. godina, promatrana u kontinuitetu istraživanja, jer je te godine njemački inženjer Nikolaus Otto (Nikolaus Otto) usavršio i realizirao ideju francuskog inžinjera Bo de Roša konstruisavši četverotaktni benzinski motor. Time su postavljene osnove razvoju motora sus. Zahvaljujući uspješnom pronalasku-konstrukciji, ti motori nose naziv "oto-motori".

Veoma značajan doprinos razvoju automobila regiji Carl Benz (Karl Benz), jer je 1879. godine potpuno završio konstrukciju dvotaktnog motora. Njemački inženjer Rudolf Diesel (Rudolf Diesel) 1893. godine konstruirao je motor koji je po njemu dobio naziv "dizel-motor". Zajedničko prvim konstrukcijama motora, tijekom njihova sukcesivnog razvoja, jeste mali broj okretaja (500-600 min -1) a samim tim i mala snaga (3-4 kW). Postignuti rezultati u konstruktivnim rješenjima su od fudamentalnog značaja, jer su tim tehničkim rješenjima raščišćen mnoge dileme i stvoreni temelji za intenzivniji rad na konstrukciji motora s boljim značajkama, kako po broju obrtaja tako i snage motora, te u vezi s tim i bolja konstruktivna rješenja vozila u cjelini.
U utakmicama motora značajno je napomenuti kada su pronađeni-konstruirani pojedini uređaji:

- Robert Bosch 1887. godine konstruirao je baterijsko paljenje, a 1901. godine magnetsko paljenje,
- Majbah (Maybach) konstruirao je karburator,
- Dunlop (Dunlop) konstruirao je pneumatike za vozilo,
- Olovni akumulator je pronađen 1860. godine,
- Elektropokretač konstruiran je 1912. godine itd..

Primjena plinske turbine na vozilima započeta je njenom ugradnjom u automobil "Meta" 1950.godine. Vankel (Wankel) je konstruirao motor s unutarnjim izgaranjem s rotacijskim klipovima.Ovaj pronalazak je prvi put priopćen 1960. godine u Minhenu.Firma NSW je prvi put prikazala ovu novinu 1963. godine na sajmu u Londonu.

Osnovni pravci daljeg razvoja i usavršavanja današnjih klipnih motora su:
- Usavršavanje obrazovanja otopine i izgaranja u cilju povećanja ekonomičnosti i smanjenja toksičnosti motora,
- Povećanje specifične snage motora primjenom turbopunjenja uz primjenu međuhlađenja,
- Omogućenje korištenja alternativnih goriva,
- Poboljšanje ekoloških karakteristika motora primjenom posebnih sustava i uređaja za smanjenje toksične ispušne emisije motora,
- Povećanje snage motora usavršavanjem usisno-ispušnog sustava,
- Usavršavanje konstrukcije u cilju smanjenja mehaničkih i toplinskih gubitaka (Adijabatski motori i sl..),
- Primjena elektronske regulacije rada motora itd..


Uloga i značaj motora SUS

Motor je pogonska mašina koja neki vid energije pretvara u mehanički rad. Ovisno od toga koji se vid energije pretvara u mehanički rad postoje: elektromotori, toplinski motori, hidraulika motori, pneumatski motori itd. .. Toplinski motori kemijskom reakcijom stvaraju radno tijelo (produkt izgaranja) sa visokim stupnjem potencijalne energije (tlak produkta izgaranja) pod čijim utjecajem motorni mehanizam proizvodi mehanički rad. Toplinska energija toplinskih motora dobivena izgaranjem goriva preobražava se djelomično u mehaničku energiju.

Prema mjestu gdje goriva sagorijevaju, odnosno prema tome da li su produkti izgaranja istovremeno i radni medij, toplinski motori se dijele na:

- Motore s vanjskim izgaranjem (SSS), i
- Motore s unutrašnjim izgaranjem (SUS).

U motorima SSS gorivo sagorijeva i predaje toplinu radnom mediju (pari ili zraku) u posebnom uređaju (parni kotao, zagrejač zraka) čime se povećava energetski potencijal radne tvari, izražen njegovim pritiskom i temperaturom. Radni fluid ovako energetski opterećen dovodi se u motor, u kome se njegova potencijalna energija širenjem djelomično pretvara u mehaničku. (U ove motore ubrajaju se parni i zračni, a mogu biti izvedeni kao klipni ili turbinska). Proces izgaranja motora sus obavlja se u samom motoru. Toplina oslobođena izgaranjem predaje se produktima izgaranja, čime se povećava njihov energetski potencijal izražen pritiskom i temperaturom.Širenjem plinova u sklopu motora, jedan dio toplinske energije preobražava se u mehanički rad (U ove motore ubrajaju se klipni, turbinska i mlazni motori SUS).

U toplinskim motorima potencijalna energija radnog medija transformira se u mehaničku energiju na dva načina.
1) Ponavljanje niza uzastopnih širenja određenih količina radnog medija u specijalnom radnom prostoru mijenja zapreminu u određenim granicama. Širenjem plina u ovim određenim zapreminski granicama savlađuje se vanjski otpor, pri čemu se odgovarajući dio potencijalne energije transformira u mehanički rad. Ovu skupinu čine klipni motor SUS, klipne


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:29 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Sistem upravljanja i kontrola zaštite životne sredine Maja 0 2,550 08-02-2012 11:10 AM
zadnja poruka: Maja
  Kontrola projekata Maja 0 1,396 30-01-2012 05:51 PM
zadnja poruka: Maja
  Kontrola poslovanja prometnih poduzeća - hr Maja 0 1,876 30-01-2012 05:46 PM
zadnja poruka: Maja
  Kontrola i rad linije za tehnički pregled vozila Dzemala 0 2,710 18-08-2011 09:04 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Kontrola i rad linije za tehnički pregled vozila Dzemala 0 2,062 14-04-2011 05:15 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: